19 / 04 / 2024

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona gelindi!

Türkiye'nin en büyük sağlık kampüsü olarak hayata geçirilecek olan Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona gelindi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi 3 bin 804 yatak kapasiteli olacak.



Türkiye'nin en büyük sağlık kampüsü niteliğindeki Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona gelindi ve açılış için gün sayıyor.  Ankara'daki 6 hastanenin taşınacağı, 3 bin 804 yatak kapasiteli kampüste bin 500 hekim görev alacak. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplam 3 bin 804 yatak, bin poliklinik odası, 550'si erişkin, 150'si yeni doğan ünitelerini kapsayan 700 yoğun bakım yatağı, 10 mahkum koğuşu ile 131 ameliyathanesi bulunan dev sağlık kampüsünde, genel hastane 562, KVC hastanesi 441, nöroloji hastanesi 507, çocuk hastanesi 580, kadın-doğum hastanesi 564, onkoloji hastanesi 588, rehabilitasyon hastanesi 300, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi 100, medikal gözlem kliniği 100, "orta kütle" diye tabir edilen bölüm ise 62 yatak kapasitesine sahip olacak.

 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş yapımı devam eden sağlık kampüsünde incelemelerde bulundu. Gümüş, şunları aktardı;

 

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi nde sona gelindi!

 

"Ankara'daki 6 hastanemiz buraya taşınacak. Onların çalışmalarını yapıyoruz. Hastaneler üzerinde çalışıyoruz çünkü  Ankara  Numune, Yüksek İhtisas, Zekai Tahir Burak gibi 50 yılı aşkın süredir hizmet veren hastanelerimiz var. Bu hastanelerin değerlendirmesini yapıyoruz. Kararımızı önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Sadece bunlar değil, diğer hastanelerden de bazı ekipleri buraya getirmeye çalışacağız.

 

Türkiye genelinde hizmete açılan ve çalışmaları süren diğer şehir hastanelerine ilişkin de değerlendirmeler yapan Gümüş, bunların çok modern ve son teknolojik cihazların bulunduğu hastaneler olduğunu belirtti. Gümüş, bu hastanelerin tamamen yeni yapılar olduğunu ifade ederek, "Bu, devletin milletine verdiği en büyük hediyedir." dedi.
 


Geri Dön