24 / 04 / 2024

Ankara Boğazı Projesi meclisten geçti!

Ankara Boğazı Projesi meclisten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan Ankara Boğazı Projesi’nin planının Meclis’ten geçtiğini açıkladı. Gökçek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan  Ankara  Boğazı Projesi’nin planının Meclis’ten geçtiğini açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Yapılacak olan yatırımları sıralayan Gökçek, ilk olarak Ankapark'ın tamamlanacağını, çalışmaların yüzde 70 seviyelerinde olduğunu açıkladı. Gökçek ikinci yatırım olarak İnanç ve Tarih Müzesi'ndeki çalışmaları anlattı.


GÖKÇEK'TEN ANKARA BOĞAZI MÜJDESİ

Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan Ankara Boğazı Projesi'nin planının Meclis'ten geçtiğini belirten Gökçek, "Bu yıl itibari ile inşallah bu projemize başlıyoruz. Özellikle projenin sadece kanal kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesi yapacağı için, vatandaşlar kendi konutlarını yapacağı için çok süratli yürüyecek bir proje olacak. Kanalın kenarlarında 2 katlı iş merkezleri bulunacak. Arka kısımlarda ise evler olacak. Bol miktarda yeşil alan olacak" şeklinde konuştu. Ankara Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin de çok hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Gökçek, Ankara Fuar ve Kongre Merkezi'ni bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Osmanlı Aile Yaşam Merkezi'nde ise yaklaşık yüzde 50'lik bir ilerleme olduğunu ifade edildi.


"ERYAMAN'A BİR STAT YAPIYORUZ"

Ankara'da en büyük sıkıntılardan birinin stat eksikliği olduğunu söyleyen Gökçek, "Eryaman'a bir stat yapıyoruz. Bunun ihalesini yaptık. Yanını daire olarak müteahhit yapacak karşılığında bize bu stadı yapacak. İnşallah 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde 10-15 bin kişilik kutu bir stat olacak. Sayın Bakanla görüşmelerimiz devam ediyor. Muhtemelen 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yerine yenisinin yapmayı düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.


"OTOBÜS TERMİNALİ ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK"

Otobüs terminalinin şehir dışına taşınacağını açıklayan Gökçek, "Bunun için yerimiz hazır. Mamak'ta bir alışveriş merkezinin yanındaki 100 bin metrekarelik geniş alana, özel sektöre ihale ediyoruz, özel sektör tarafından yapılacak ve direkt olarak dışarıya taşımış olacağız" ifadelerini kullandı. Gökçek, terminalden boşalacak olan alana da Ulus esnafını taşıyarak, Ulus'ta tarihi kent merkezi oluşturmayı planladıklarını belirtti.


Sabah


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelecek yıl daha önce vadettikleri projeleri hayata geçirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. 


Gökçek, makamında düzenlediği basın toplantısında hayata geçirilecek projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Projeleri fotoğraflarla anlatan Gökçek, önceliklerinin Ankara Tema Park çalışması Ankapark'ın tamamlanması olduğunu söyledi.


Gökçek, "2016 yılında daha önce vadettiğimiz projeleri gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. (Ankapark) Bir hayli ilerleme kaydettik, yüzde 70'i tamamladı. Şu ana kadar 800 milyon lira civarında para sarf ettik. İnanıyorum ki 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız, hedefimiz 10 milyon ziyaretçiyi bulabilmek" ifadelerini kullandı. 


Diğer projelerden birinin de "İnanç ve Tarih Müzesi" olduğu bilgisini veren Gökçek, 20'nci asrın sonunda ve 21'inci asrın başındaki teknolojiyle idrak edilebilen ayetlerin, Universal Stüdyoları'nın teknolojisiyle halka anlatılacağını belirtti. 


Ankara Boğazı Projesi'ne de değinen Gökçek, proje planının meclisten geçtiğini, bu yıl itibarıyla çalışmalara başlayacaklarını, inşa edilecek kanalın etrafında iş yerleri ve arka kısımlarda da evler ve bol miktarda yeşil alan bulunacağını dile getirdi. 


Kuzey Yıldızı Cami ve Külliyesi Projesi ile Osmanlı Aile Yaşam Merkezi'nde ciddi ilerlemeler sağlandığını aktaran Gökçek, hedeflerinin bu yıl iki projeyi de bitirmek olduğunu vurguladı. 


Ankara Fuar ve Kongre Merkezinin temelinin de bu yıl atılabileceğine dikkati çeken Gökçek, proje ortaklarının ödeme yapmamasını eleştirdi, buna rağmen projeyi bu yıl içinde başlatacaklarını söyledi. 


Gökçek, başkentin en büyük sıkıntılarından birinin de stat eksikliği olduğuna dikkati çekerek, "Eryaman Stadı'nı yapıyoruz. İhalesini yaptık. 1-1,5 yıl içinde 15 bin kişilik bir stat olacak" dedi.


- Toptancı hali taşınıyor

Toptancı halinin Gölbaşı'na taşınacağını belirten Gökçek, Gölbaşı'nda otogarın yanındaki alana toptancı hali yapacaklarını, planının onaylandığını, 2-3 ay içinde ihalesinin biteceğini ve bir yıl içinde taşınma işleminin tamamlanmış olacağını kaydetti. 


Kentsel dönüşümle ilgili projelerinin de devam ettiği bilgisini paylaşan Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 5 bin 200 konutun ihalesinin yapıldığını, büyük çoğunluğunu teslim ettiklerini, seçimlere kadar en az 10 bin kişiye evlerini teslim etmeyi hedeflediklerini aktardı. 


Gökçek, Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de ihalesini yaptıklarını, arazilerin büyük kısmını sattıklarını, 3 parsel kaldığını, onların da satışının sürdüğünü dile getirdi.


Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da iki katı geçmeyecek şekilde Ankara konakları yapılacağını anlatan Gökçek, bölgenin turistik olacağına işaret etti. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Güney Kent ve sosyal konut inşaatları" konusunda söz verdiğini anımsatan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu konuda Maliye Bakanlığından arazileri aldık. Himmetli bölgesinde dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut projesine başlayacağız. Yaklaşık 8 milyon metrekare alan üzerinde dev bir inşaat başlayacak. Hem Ankara'mıza renk katacak hem de dar gelirli vatandaşlarımızın çok ucuz ev almasını temin edecek. Burada kesinlikle kar düşünmüyoruz, yeter ki fakir fukara konut sahibi olabilsin" değerlendirmesinde bulundu. 


Yeni otobüs terminalinin de Mamak'ta 100 bin metrekarelik alanda özel sektör tarafından yapılacağını dile getiren Gökçek, şehir girişlerinde ufak terminaller yapılacağını söyledi.


"Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus'taki esnafı mevcut terminalin yerine taşımak" diyen Gökçek, Ulus Meydanı'nın da 3 yıl içinde gerçekleştirilmesini sağlayacaklarını belirtti.


Gökçek, hükümetin desteklediği havalimanı metrosunun da gelecek 3 yılın hedefleri arasında olduğuna işaret ederek, "Onun da ümit ediyoruz ki bu yıl içinde ihalesi biter, ikinci yıl itibarıyla da inşaatı başlar" dedi.


- Dikmen-Kızılay ve Aşağı Eğlence-Sıhhıye'ye teleferik hattı 

"Yap-işlet-devret modeliyle iki teleferik yaptıracağız" ifadesini kullanan Gökçek, şöyle devam etti:


"Birincisi Dikmen, Kızılay teleferiği. Çalışmalara göre teleferik, Dikmen Vadisi'nden geçecek ama Dikmen'in içine de girecek. Bu süreçte ciddi bir taşıma söz konusu olacak. İkincisi de Aşağı Eğlence'ye dev bir hastane yapılıyor. Hastanenin bulunduğu bölgeden Sıhhiye'ye teleferik hattı yapmayı düşünüyoruz."


Melih Gökçek, özel idare borçlarının belediyelere intikal ettiğini vurgulayarak, yeni Belediye Kanunu'nda buna ilişkin düzenleme yapılmasını, gelirlerinin ve kaynaklarının artırılmasını istedi. 


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, tarihi Fatihpaşa Camisi'ne terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, "PKK, hiçbir zaman camilerin yanında olmamış, her zaman düşmanlığını yapmıştır. Bu adetleri devam ediyor. PKK, Kürt halkını temsil etmiyor" şeklinde konuştu. 


- Gökçek, gazeteci Coşkun'la girdiği iddiayı kazandı

Basın toplantısına bir süre ara vererek, kıyafetini değiştiren Gökçek, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un sinevizyondaki fotoğrafını göstererek, Coşkun'un 'AK Parti, 42'den fazla almaz. İddiaya girelim' dediğini söyledi.


Gökçek, Coşkun'un, 3 bin liralık takım elbise için girdiği iddiayı kaybettiğini anlattı


AA




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 2016 yılı içinde Dikmen-Kızılay ve Aşağı Eğlence'den Sıhhiye'ye teleferik hattı yapmayı düşündüklerini söyledi. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelecek yıl daha önce vaatettikleri projeleri hayata geçirmek için ellerinden gelengayreti göstereceklerini söyledi. Gökçek, makamında düzenlediği basın toplantısında hayata geçirilecek projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Projeleri fotoğraflarla anlatan Gökçek, önceliklerinin Ankara Tema Park çalışması Ankapark'ın tamamlanması olduğunu söyledi. 


'Arazileri teslim aldık' 

Kentsel dönüşüm projelerinin de devam ettiğini anlatan Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Güney Kent ve sosyal konut inşaatları" konusunda söz verdiğini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda Maliye Bakanlığı'ndan arazileri aldık. Himmetli bölgesinde dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut projesine başlayacağız. Yaklaşık 8 milyon metrekare alan üzerinde dev bir inşaat başlayacak. 

Hem Ankara'mıza renk katacak hem de dar gelirli vatandaşlarımızın çok ucuz ev almasını temin edecek. Burada kesinlikle kâr düşünmüyoruz, yeter ki fakir fukara konut sahibi olabilsin" değerlendirmesinde bulundu. "Yap-işlet-devret modeliyle iki teleferik yaptıracağız" ifadesini kullanan Gökçek, şöyle devam etti: "Birincisi DikmenKızılay teleferiği. Çalışmalara göre teleferik, Dikmen Vadisi'nden geçecek ama Dikmen'in içine de girecek. Bu süreçte ciddi bir taşıma söz konusu olacak. İkincisi de Aşağı Eğlence'ye dev bir hastane yapılıyor. Hastanenin bulunduğu bölgeden Sıhhiye'ye teleferik hattı yapmayı düşünüyoruz."


Yeni Yüzyıl



Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara projeleri Ankard Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı basın toplantısında, 2016 yılında yapılacak çalışmaları anlattı.


Ankara'da inşası devam eden Ankapark'm yüzde 70'nin tamamlandığını ve inşasının hızla ilerlediğini belirten Gökçek, "Ankapark Disney Land'in dengi olan dünyanın en büyük tema parkı 1 milyon 200 metrekare bir alan üzerinde kuruluyor. Bir hayli ilerleme kaydettik şu an Ankapark'm yüzde 70'i tamamlandı, 800 milyon civarında bir para harcadık. Hızlıca ilerliyor, inanıyoruz ki 3 milyon ziyaretçi ile başlayacağız hedefimiz 10 milyon ziyaretçiyi bulabilmek. Ankapark Ankara turizmini çok ciddi anlamda katkıda bulunacak" dedi. 


İki ayrı teleferik 

Yaptıkları projelerin Ankara'ya büyük itibar kazandıracağını belirten Gökçek 2 ayrı teleferik çalışmalarının olduğunu söyledi. Hatların birinin Adliye - Etlik arasında diğerinin Kızılay - Dikmen güzergâhında olacağını belirten Gökçek, şöyle dedi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak iki tane teleferik yaptıracağız. Bu teleferik, güzergâhlar üzerinde geniş çalışmalar yaptırdık. Şu an da Şentepe teleferiğimiz çalışıyor ve günde 25 bin yolcu taşıyor. Umduğumuzun çok çok üzerinde ve inanılmaz derece ucuz çünkü günde bin 500 liralık elektrik harcıyor. Teleferik aynı zamanda temiz bir ulaşım aracı olduğu gibi sonra derecede uygun."


Stat yapılıyor 

Ankara'nın sıkıntılarından biri stat yoksunluğu olduğunu belirten Melih Gökçek, "Bunun için Eryaman'a bir stat yapıyoruz. Bu bir ile 1.5 yıl içerisinde Ankara'nın hizmetine girmiş olacak" diye konuştu. Ankara Boğazı projesinin meclisten geçtiğini belirten Gökçek, bu projenin inşasına bu yıl başlatacaklarını belirti. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Gökçek, amaçları arasında seçimlere kadar 10 bin kişinin evlerini teslim etmek olduğunu vurguladı. 


İnanç turizmi çalışmaları 

Başkan Gökçek, Hacı Bayram ve çevresini bir inanç ve tarih müzesi haline getirmek için çalışmalar olacağını belirterek, "İkinci proje inanç ve tarih müzesi. Hacı Bayram'm arka tarafında yapılacak. Hacı Bayram, bir inanç turizm merkezi haline getirilecek. 20. 

asrın sonunda ve 21. asrın başındaki teknoloji ile idrak edilebilen ayeti kerimeleri, universal stüdyoları ile halka anlatımı olacak" dedi. Gökçek şöyle devam etti: 


Kentsel dönüşüm 

"Kentsel dönüşüm projelerimiz olanca hızıyla devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 5 bin 200 konutun ihalesi yapıldı. Büyük bir ekseriyetini vatandaşa teslim ettik. Bu konuda da bu yıl olanca hızımızla devam ediyoruz. Ayrıca orada vaat etmiş olduğumuz mobilya esnafına bir showroomun var. Kaba inşaatı bitti, şu anda ince işleri devam ediyor. Hem Mamak'a renk kakacak hem de gerçekten mobilyacı esnafını memnun edecek. Aynı şekilde gelecek yıl içerisinde bitmiş olacak Dikmen Vadisi Dikmen vadisi 4. ve 5. Etap bir yılan hikayesine dönmüştü. Biliyorsunuz bir ihale yaptık ve bu ihale neticesinde şu anda arazilerin büyük bir ekseriyetini sattık. Üç parsel kaldı, inşallah o üç parselde de satışlarımız önümüzdeki günlerde devam edecek. Ve artık özel sektör Dikmen Vadisi'ni gerçekleştirmiş olacak. 


Otobüs terminali

Yeni otobüs terminalini, şehir dışına taşımak istiyoruz. Bunun için de yerimiz hazır. Yeni Otobüs Terminali'ni Nata Vega Alışveriş Merkezi'nin kenarında, otobanın kenarında 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde özel sektöre ihale ediyoruz. Özel sektör tarafından yapılacak. Yalnız şunun da bilinmesinde fayda var. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen insanlarımız 'biz buraya nasıl gideceğiz, geleceğiz' diye düşünmüş olabilirler. Ankara'nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak. Bununla beraber aynı anda ihale edeceğiz. Dolayısıyla Ankara'daki otobüs terminalini dışarıya taşıyacağız, Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus'taki esnafı mevcut yere taşımak. Yani mevcut olan terminal yerine taşımak ve Ulus Meydanı'nın 3 yıl içinde gerçekleşmesini sağlamak." 


Milliyet Ankara


Haber Anadolu Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2016 yılında yapıma devam edecelderle yeni gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Gökçek, Başkanlık Makamı'nda düzenlediği basın toplantısında, başta ANKAPARK olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü önemli projelerdeki gelişmeleri başlıklar halinde anlattı.


DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMAPARKI 

2016 yılında daha önce vaat ettikleri projeleri gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini vurgulayan Başkan Gökçek, yapımı devam eden Ankara Tema Park'm dünyanın en büyük temaparkı olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, projeyle ilgili şunları söyledi: "Dünyanın en büyük temaparkı, ANKAPARK; 1 milyon 200 bin metrekare bir alan üzerine kuruluyor. Üzerinde 86 bin metre kapalı alan var. İnşallah 365 gün çalışacak ve Ankara turizmine büyük katkı sağlayacak. İlerleme kaydettik, şu anda yüzde 70'lerdeyiz. Şu ana kadar da 800 milyon lira civarında para sarf ettik. Süratle ilerliyor. Dünyanın en büyük dinozor parkı kuruluyor, dünyanın en büyük dinozoru da burada olacak. Ayrıca en büyük fıskiye grupları burada. Büyüklü küçüklü 15 Roller Coaster yer alacak. İnşallah 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız. Hedefimiz 10 milyon ziyaretçi çekmek. 

Ankara turizmine çok büyük katkı sağlayacak." 


İNANÇ VE TARİH TURİZMİ 


Başkan Gökçek, Hacı Bayram ve çevresini bir inanç ve tarih müzesi haline getirmek için çalışmalar olacağını belirterek, "İkinci proje inanç ve tarih müzesi. Hacı Bayram'ın arka tarafında yapılacak. Hacı Bayram, bir inanç turizm merkezi haline getirilecek. 20. asrın sonunda ve 21. asrın başındaki teknoloji ile idrak edilebilen ayeti kerimeleri, universal stüdyoları ile halka anlatımı olacak" dedi. 


ANKARA BOĞAZI PROJESİ 


Üçüncü büyük projenin "Ankara Boğazı Projesi" olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü "îmrahor Vadisi'nde 11 kilometrelik proje. Bu projenin planı, Belediye Meclisi'nden geçti. Ufak tefek tadilatlar düşünüyoruz. Bu yıl itibariyle, bu projemize inşallah başlıyoruz. Özellikle projenin sadece kanal kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesi yapacak. 

Vatandaşlar kendi konutlarını yapacağı için çok süratli olarak yürüyecek bir proje olacak. Kanalın etrafında özellikle iki katlı işyerleri olacak. Arka kısımlarda evler bulunacak. Bol miktarda da yeşil alan olacak." 


KUZEY YILDIZI'NDAKİ CAMİ VE KÜLLİYE HIZLA İLERLİYOR 

Başkan Gökçek, Kuzey Yıldızı'ndaki Cami ve Külliye ile etrafındaki konferans salonu inşaatının çok ciddi anlamda ilerlediğini ifade ederek, bu projelerin de önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını anlattı. Bir önemli projenin Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesi olduğunu bildiren Başkanı Gökçek, "Havaalanı'nın yanında, Akyurt sınırları içerisinde kalıyor. 

ATO, ASO, TOBB, Esnaf Odaları Birliği ile birlikte yapıyoruz. Bitme konusunda ortaklardan paraların gelmesi lazım. Ama dönüp dolaşıp bizim başımıza kalacak gibi görünüyor. Bu yıl içerisinde başlatmış olacağız" diye konuştu. 


ANKARANIN EN BÜYÜK SIKINTISI STAT 

Etlik'te yapımı devam eden Osmanlı Aile Yaşam Merkezi'nin de bitirilecek projeler arasında yer aldığını belirten Başkanı Gökçek, diğer önemli projeleri şöyle özetledi "Ankara'da BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUYUfr BELEI en büyük sıkıntılarımızdan biri stat yoksunluğu. Eryaman Stadını yapıyoruz. İhalesini yaptık. Kat karşılığı olacak. İhalesi yapıldı, inşallah 1 ila 1,5 yıl içerisinde Ankara'nın hizmetine girmiş olacak. 15 bin kişilik bir stat olacak.

 

Ayrıca Sayın Bakanımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Muhtemelen 19 Mayıs Stadı'nm, yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını amaçlıyoruz. Her konuda olduğu gibi Mimarlar Odası özellikle açmış olduğu davayla Eskişehir Yolu'ndaki mükemmel bir arazide yapılması planlanan statla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ondan dolayı stat ertelendi, muhtemelen tekrar 19 Mayıs Stadı'na dönülerek yapılacak." TOPTANCI HÂL TAŞINIYOR "Toptancı Hal mecburen taşmıyor, Gölbaşı'na taşınıyor. Mevcut Hal, Ankara Adliyesi olacak. Ankara Adliyesi'nin yeri de Ulaşım Merkezi olacak. Dolayısıyla hali taşımamız gerekiyor. Yeni bir proje yaptık. Gölbaşmdaki otogarın yanında ikinci el satış yeri diye ayırdığımız bir bölüm vardı. O bölümü Toptancı Hali'ne çevirdik, planı geçirdik. Plan tasdik oldu. 

Allah nasip ederse 2 ile 3 ay içerisinde ihalesi bitecek. Tahmin ediyorum, 1 yıl içerisinde de Toptancı Hal buraya taşınmış olacak. Çünkü Adliyenin yerinin taşınması gerekiyor." 


OTOBÜS TERMİNALİ


"Yeni otobüs terminalini, şehir dışına taşımak istiyoruz. Bunun için de yerimiz hazır. Yeni Otobüs Terminali'ni Nata Vega Alışveriş Merkezi'nin kenarında, otobanın kenarında 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde özel sektöre ihale ediyoruz. 


Özel sektör tarafından yapılacak. Yalnız şunun da bilinmesinde fayda var. 

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen insanlarımız biz buraya nasıl gideceğiz, geleceğiz' diye düşünmüş olabilirler. Ankara'nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak. Bununla beraber aynı anda ihale edeceğiz. Dolayısıyla Ankara'daki otobüs terminalini dışarıya taşıyacağız, Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus'taki esnafı mevcut yere taşımak. Yani mevcut olan terminal yerine taşımak ve Ulus Meydanı'nm 3 yıl içinde gerçekleşmesini sağlamak." 


DİKMEN-KIZILAY, ETLİK SIHHİYE TELEFERİK HATTI 


Başkan Gökçek, bazı önemli projeleri anlatırken, şöyle dedi "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Yapişlet-devret modeliyle iki teleferik daha yapacağız. Birincisi; Dikmen-Kızılay teleferik hattı. Teleferik Dikmen Vadisi'nden geçecek ama Dikmen'in içine de girecek. Bu suretle ciddi bir taşıma kapasitesi söz konusu olacak. 

Şu anda Şentepe teleferiğimiz çalışıyor ve günde 25 bin yolcu taşıyor. Umduğumuzun çok çok üzerinde oldu. 


Mükemmel bir taşıma kapasitesi var ve inanılmaz derecede masrafsız, günde 1500 liralık elektrik harcıyor. Artık bütün dünyada tercih edilen bir ulaşım modeli. İkincisi, biliyorsunuz Aşağı Eğlence'ye dev bir şehir hastanesi yapıltyor. Bu hastaneden Sıhhiye'ye bir teleferik hattı düşünüyoruz. İnşallah ikinci teleferiğimiz de bu olacak ve yine bunu da Yap-İşlet-Devret ile yaptıracağız." 


HACI BAYRAM VE ÇEVRESİ YENİLEME ÇALIŞMALARI 

Hacı Bayram Çevresi Yenileme çalışmalarının o bölgede yaklaşık 25-30 civarında konutun hala kamulaştırması tamamlanamadığı için bitirilemediğini belirten Başkan Gökçek açıklamasını şöyle sürdürdü "İnşallah bunlar da bitirilecek ve Hacı Bayram düzenlemesi kökünden bitmiş olacak. Yüzde 95 itibariyle bitti, ama sırf mahkeme kararıyla bitirilemeyen yerler kaldı. Ulus tarihi Kent Merkezi üzerindeki proje çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Heykeli'nin olduğu yeri meydan olarak bırakmak suretiyle oradaki diğer binaların yıkımını temin edip bu suretle Ulus Tarihi Kent Merkezi'ni ortaya çıkartmak istiyoruz. Bu civarda özellikle Ankara konutlarından, konaklarından oluşan bir tarih yapısı oluşturacağız. 


Bu projeden bir rant kesinlikle beklenilmiyor. 'Ankara'nın meydanı yok' deniyor, Ankara'ya bu anlamda dev bir meydan kazandırmak istiyoruz." 

HIDIRLIK-ATIFBEY-İSMET PAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa bölgelerinin dönüşümü için kamulaştırmaların hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, "Yıkım faaliyetlerinin devam ettiği burada Ankara konakları yapılacak. İki katı kesinlikle geçmeyen tek katlı, iki katlı arazinin konumuna durumuna göre konaklar yapılacak. Bu da özellikle muhafazakar ailelerin tercih edeceği bir bölge, turistik bir bölge olarak ortaya çıkacak" diye konuştu. 


GÜNEYKENT SOSYAL KONUT PROJESİ 


"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde de söz verdiği, özellikle Güney Kent yapılması, sosyal konut yapılması konusunda, Maliye Bakanlığımızdan arazilerimizi aldık. 

Gölbaşı Himmetli bölgesinde dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut projesine başlayacağız" diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, "Yaklaşık 8 milyon metrekare civarında bir alan üzerinde dev bir inşaat alanı olacak. 

Hem Ankara'mıza renk katacak hem de dar gelirli vatandaşımızın çok ucuz ev alması sağlanmış olacak. Burada da kesinlikle kar düşünmüyoruz, el ele baş başa çıkalım, yeter ki fakir fukara konut sahibi olabilsin istiyoruz" dedi. 


KEÇİÖREN'E TRAFİĞİ RAHATLATACAK VİYADÜKLÜ YOL" 

Keçiören Metrosu'nun çalışmalarının devam ettiğini, bunun dışında Keçiören trafiğinin rahatlatılması için de Viyadükler üzerinden Samsun Yolu'na bağlanacak bir yol projesi hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, "Keçiören için özellikle trafik açısından viyadük yapılması son derece önemli. Allah kısmet ederse, Sanatoryum Caddesi'ne doğru projemiz hazırlandı. İnşallah bunun da ihalesini yapacağız. Orada Gümüşdere Mahallesi var, Gümüşdere Mahallemiz için kentsel dönüşüm projesi ayarladık. Orada da binalar son derece eski. 

Vatandaş da zaten kentsel dönüşüm konusunda arzulu, bu kentsel dönüşümle birlikte bu viyadüğü de yapıp trafiği rahatlatacağız" diye kaydetti. 


İLÇELERE DESTEK SÜRECEK 


"Kent genelinde yapmakta olduğumuz kaldırım ve asfaltlama çalışmaları, ihtiyaç olan yerlerde devam edecek. 

Biliyorsunuz asfaltta biz Türkiye'de rekor kırıyoruz. Ayrıca 17 çevre ilçemize hayvancılık ve tarım konusunda her türlü yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Köy yollarımızın, yani yeni mahalle olan köy yollarımızın yapımına devam edeceğiz. Bazı köylerimizin altyapıları eksik, onlara devam edeceğiz. ASKİ'nin de çok ciddi yatırım ihtiyaçları var. Özellikle çevre bölgelerinde bol miktarda yatırım yapılması gerekiyor. Buralarda alt yapıyı da ASKİ vasıtasıyla yapacağız." 


CEBECİ STADININ YERİNE NE YAPILACAK? 

Basın toplantısında, Cebeci'deki İnönü Stadı'nm yerine ne yapılacağı yönündeki bir soruya da Başkan Gökçek, "Cebeci'ye yeni bir stat yapılması düşünülmüyor. Alan olarak, buna müsait olan bir yer değil, girişleri çıkışları son derece zor olan bir yer, onun için yeniden oraya bir stat yapılacağını düşünmüyorum. Oraya daha ziyade çevrede bol miktarda üniversite olduğu için üniversite yurdu düşünülüyordu, en güzeli de yaya mesafesi olduğu için öğrenci yurdu yapılması en hayırlı hizmet olur. Stat, 19 Mayıs Stadı'na yapılacak. 19 Mayıs Stadı'nm da Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. 

Bu konuda hafta içerisinde Bakan beyle yeni bir takım görüşmelerimiz olacak" diye cevap verdi. 


Anadolu


Geri Dön