25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.



PROJE 1 

* Cadde ile demir yolu arasında yer alan yaklaşık 100 bina kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılıp, yol gidiş-geliş olarak genişletilecek.

PROJE 2

* Mevcut caddenin Kızılay istikametine geliş, demir yolunun diğer tarafına da Sincan yönüne gidiş olarak yeni bir yol açılacak. Turgut Özal Köprüsü yıkılıp yeniden yapılacak.

Ankara’da, okulların kapanmasının ardından yaz ayları boyunca rahatlayan kent trafiği, tatilcilerin dönmesiyle pazartesi sabahından itibaren yeniden kendini gösterdi.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu artarken, bazı ilçelere girişte ‘alternatif’ yol olmaması, trafiği durma noktasına getiriyor. Trafiğin yoğun olduğu, araçların tampon tampona ilerlediği yollardan biri de Etimesgut’un İstasyon Caddesi.

Keçiörenlilerin her gün trafik çilesi çektiği Fatih Köprüsü’nü defalarca gündeme getiren  Ankara  Hürriyet, bu defa 550 nüfuslu Etimesgut’un alt yapı sorunları ve yoğun trafiği nedeniyle isyan ettiği İstasyon Caddesi’ni mercek altına aldı.

İlçenin trafik yükünü, son yıllarda artan nüfus artışı ve araç sayısı nedeniyle taşıyamayan İstasyon Caddesi’nde özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürücüler tampon tampona ilerlemek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz aylarda kentte etkili olan her sağanak yağış sonrası göle dönen ve alt yapısı da yetersiz olan cadde için ilçe sakinleri, bir çözüm bulunmasını istiyor. 

Büyükşehir Belediyesi ile Etimesgut Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine İstasyon Caddesi için ‘ortak’ bir çalışma başlattı. İki belediye, alt yapıyı düzenlemek ve caddede yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için 2 proje üzerinde çalışıyor. 

İstasyon Caddesi’nin durumu ve Büyükşehir ile görüştükleri projelerle ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şunları söyledi:


KÖPRÜ YIKILIP YAPILACAK

“Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2 proje üzerinde duruyoruz. Birinci projede, cadde ile demir yolu arasında yer alan yaklaşık 100 binanın kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılıp, gidiş-geliş olarak yapılması düşüncesi yer alıyor. İkinci projede ise mevcut caddenin geliş, demir yolunun diğer tarafına da Sincan yönüne gidiş olarak düzenlenmesi yer alıyor. Turgut Özal Köprüsü de yıkılıp projeye uygun bir şekilde yeniden yapılarak, trafik rahatlamış olacak.


GÜNLÜK 100 BİN ARAÇ

İstasyon Caddesi’nin bir an önce genişletilip, alt yapısının düzeltilip vatandaşlarımızın trafikte rahat bir nefes almasını istiyoruz. Çünkü bu cadde Etimesgut’un en önemli ve yoğun caddesi, 4.5 kilometrelik uzunluğa sahip İstasyon Caddesi’nde bağlantı yollarıyla birlikte günlük 100 bin araç geçiyor. Burada ciddi bir sıkıntımız var. Son dönemde de sel baskınları oldu, alt yapısı yetersiz. Cadde dar ve trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Bu iki projeden birisinin bir an önce sonuçlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi konuyu takip ediyor.”


ÇİLE DEVAM EDİYOR

Öte yandın bir diğer trafik çilesi ise kentin en büyük ilçesi Keçiören’de devam ediyor. İlçeyi kent merkezine bağlayan tek güzergah olan Fatih Köprüsü’nde de sürücüleri isyan ettiren trafik çilesini son erdirmesi için köprüye paralel 3 gidiş 3 gelişli yeni bir bulvar ile köprülü kavşak yapılması planlanmıştı. Belediye yetkilileri tarafından Haziran ayında başlayacağı açıklaması yapılan ikinci yol için ise henüz bir çalışma başlatılmazken, Keçiörenlilerin trafik isyanı da devam ediyor.


Hürriyet


Geri Dön