26 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ikinci dinozor ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ikinci dinozor ihalesi!

Ankapark için alınan dinozorlara 8.6 milyon TL ödeyen Büyükşehir Belediyesi, 5.6 milyon liralık ikinci bir ‘dinozor’ ihalesi açtı. İhaleyi Baştuğ Şelale Peyzaj kazandı.



Ankara’da tartışma konusu olan dinozorlar için ödenen 8.6 milyon TL’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci bir ‘dinozor’ ihalesi açtığı ortaya çıktı. İhaleyi 5.6 milyon TL bedelle, Baştuğ Şelale Peyzaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi kazandı. Ankapark’ta dinozorların konumlandırılacağı alanın kafeterya, oturma grupları ve büfe ihtiyacını karşılayacak olan şirket, aynı zamanda üç grup temalandırma kalemi çerçevesinde hareketli dinozorların figür temalandırmasını yapacak. İhale kapsamında, alana 12 bin metretül uzunluğunda betonarme ve polyester ağaç gövdesiyle dalları yerleştirilirken, 20 bin metrekarelik dinozor çadırlarının dışına yapılacak kayaların içine dinozor iskeleti ve gözü monte edilecek.


TOPLAM 14.2 MİLYON TL’Yİ BULDU


Geçen ay ortaya çıkan ihale belgesine göre de Büyükşehir Belediyesi’nin, dinozor heykelleri, iskeletler, fosiller ve kamuflaj malzemeleri için iki ayrı ihale ile toplamda 8 milyon 664 bin lira ödendiği belirlenmişti. İhaleyi kazanan DEHA Altyapı A.Ş. isimli firmanın, dinozor ve kamuflaj malzemeleri için 7 milyon 485 bin 349 lira, dinozor iskeletleri ve fosilleri için de 1 milyon 179 bin 643 lira ödeme ile dinozorları temin ettiği ortaya çıkmıştı.




Hürriyet





Geri Dön