26 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin garajı ihale ile satılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin garajı ihale ile satılıyor!

Emlak Konut, Ankara’nın en değerli yerlerinden birisi olan Büyükşehir Belediyesi’nin garajının da olduğu alanı arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satmaya hazırlanıyor...



Emlak Konut, Ankara’nın en değerli yerlerinden birisi olan Büyükşehir Belediyesi’nin garajının da olduğu alanı arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satmaya hazırlanıyor. AVM, rezidans, otel ve iş merkezi yapılabilecek olan arazi; Konya Yolu, Atatürk Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi ve Arena Spor Salonu’na yakınlığıyla dikkat çekiyor.


TOKİ, 2014 yılı başında söz konusu arazinin satışı için ihaleye çıkmıştı. Açık arttırma yöntemiyle yapılan ihaleyi kazanan Emlak Konut ise Yenimahalle İstasyon Mahallesi 63865 ada, 2 parselin arsa satış karşılığı gelir paylaşımıyla satışı için ihale ilanı verdi. İhaleyi kazanan şirket 124 bin metrekarelik alanda ticaret, büro, rezidans, otel, iş merkezi, kültür, eğlence, sağlık tesisi, kongre merkezi gibi kentsel sosyal teknik altyapı alanları inşa edebilecek. Alanda yapılacak rezidans gibi yapılar inşaat alanı toplam inşaat alanının yüzde 20’sinden fazla olamayacak. Parselin yola cepheli bölümünde parselde yapılacak inşaat uygulamasından bağımsız olarak cami, müştemilatı ve otoparkı vaziyet planıyla belirlenecek. Yapılacak cami ve otoparkın inşaat alanı emsale dahil olmayacak. Uygulama tamamlandıktan sonra caminin ve otoparkın peyzaj alanlarıyla birlikte ifrazı sağlanarak ilgili kuruma devri sağlanacak. 

Söz konusu alan Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi, Etiler Orduevi,  Ankara  Emniyet Müdürlüğü ve 19 Mayıs Stadyumu’na yakınlığıyla dikkat çekiyor. Alan yine Celal Bayar Bulvarı üzerinde yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren Garı’nın da çok yakınında yer alıyor. 12 Mart 2015’te yapılacak ihale Emlak Konut’un satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, ve arsa satışı karşılğı gelir paylaşımı ihale yönetmeliği kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak. İhale yerli, yabancı inşaat firmalarına ve finans kuruluşlarıyla oluşturulacak konsorsiyumlara da açık olacak.


Hürriyet


Geri Dön