25 / 04 / 2024

Ankara Çankaya'ya genel seçim öncesi ikametgah uyarısı!

Ankara Çankaya'ya genel seçim öncesi ikametgah uyarısı!

TÜİK verilerine yansıyan Çankaya nüfusundaki azalışın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adres kaydını yazlıklarına aldıran tatilcilerden kaynaklı olduğunu belirten yetkililer; vatandaşları, 7 Haziran’daki genel seçimler öncesi uyardı.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 29 Ocak’ta açıkladığı ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Sonuçları’na göre Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan Çankaya nüfusu, geçen yıla göre 786 kişi azaldı. İlçe nüfusundaki azalışın kayıtlara doğru yansımadığını belirten yetkililer, önceki yıllarda yaşanan nüfus artışını işaret ederek, “Her yıl 10 ila 15 bin arasında nüfus artışı yaşanırken, geçtiğimiz yıl azaldı. Kayıtlara yansıyan rakamlar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan nüfus hareketlerini kapsamıyor. 2013’te 914 bin 501 olan Çankaya nüfusunun, 2014’te 925 binleri bulması beklenirken 913 bin 715’e düştü. Bu rakamlara bakıldığında nüfustaki gerçek düşüşün 12 bin civarında olduğu görülüyor” dedi.


OY KULLANACAKLAR DİKKAT


Çankaya’daki eksilmenin 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için nüfus kaydını yazlıklara aldıran tatilcilerden kaynaklı olduğunu ifade eden yekililer, değişiklik çağrısı yaptı. Vatandaşları, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi nüfus kayıtlarını yaşadıkları ilçelere aldırmaları konusunda uyaran yetkililer şunları söyledi:


“Geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu 7 Haziran’daki genel seçim için hazırlanacak seçmen listelerinin 14 Mart’ta muhtarlıklara asılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde tatilde olduğu için nüfus kaydını yazlığına ya da memleketindeki evine taşıyan vatandaşlarımızı, seçmen listeleri asılmadan önce nüfus kayıtlarını yaşadıkları adreslere aldırmaları için uyarıyoruz.

Seçime çok az bir zaman kaldı, erteledikçe bu işlemler daha da sıkışacaktır. Oy kullanacak vatandaşlarımızın çok geç olmadan adres değişikliklerini kontrol edip, nüfus müdürlüklerinden işlemlerini yaptırması gerekiyor.”


59 İLDEN KALABALIK


TÜİK verilerine göre ocak ayı itibariyle 913 bin 715 kişinin yaşadığı Çankaya, Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Ülkenin en az nüfusa sahip 10 ilinin toplam nüfusundan daha kalabalık olan Çankaya nüfusu ayrıca, Türkiye’deki 59 ilin nüfusunu da geçiyor.


Hürriyet




Geri Dön