28 / 03 / 2024

Ankara Cinderesi'nde dönüşüm başladı!

Ankara Cinderesi'nde dönüşüm başladı!

45 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi, Cinderesi bölgesindeki yıkım çalışmalarını tamamladı. Bölgedeki yıkım çalışmalarında tam 750 gecekondu çok kısa bir sürede yıkıldı.




İlçede 45 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi, Cinderesi bölgesindeki yıkım çalışmalarını tamamladı. 




Cinderesi bölgesinde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarında tam 750 gecekondu çok kısa bir sürede yıkıldı. Bu bölgede  TOKİ  ile işbirliği yapılacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yepyeni ve modern konutların yapımına 2016 yılında başlanacağını müjdeledi. 




Yıkmadan yapılmıyor

Kısa bir süre önce Altındağ'ın tüm mahalleleri gibi Cinderesi bölgesinin de büyük bir hızla değişeceğini kaydeden Tiryaki, "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil, imar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular başladı var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyordu. Bölgeye sosyal alanlar, parklar, okul ve kültür merkezleri yapabilmek, modern konutlar inşa edebilmek için yüzlerce gecekonduyu yıkmamız gerekti" eledi. 




Her nokta önemli Tiryaki, Önder ve Ulubey mahallelerinde yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, hiç ara vermeden rotayı uzun zamandır kentsel dönüşüm için bekleyen Cinderesi bölgesine çevirdiklerini belirtti. Bu bölgede de kararlı tutumlarından taviz vermediklerinin altını çizen Tiryaki, "Altındağ'ın her bir noktası bizim için aynı öneme sahip. Her bölgeye aynı özeni gösteriyoruz. Cinderesi'ne de öyle... 


Buradaki yıkım çalışmalarına 3 ay önce başlamıştık. Çok kısa sürede tamamladık. Altındağ için ve Altındağlı hemşehrilerim için hayırlı uğurlu olmasını dilerim." dedi. 






Milliyet Ankara




Haber  Ankara  24 Saat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Altındağ'da gecekondu sorununu tamamen ortadan kaldırmak için kararlı mücadelesini sürdüren Altındağ Belediyesi, çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Bugüne kadar Altındağ'da kavgasız gürültüsüz 45 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi, Cinderesi bölgesindeki yıkım çalışmalarını da tamamladı. 

Altındağ Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eylül ayında başladığı yıkım çalışmalarını taviz vermeden ve kararlılıkla gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, bölgede toplu konut alanında kalan 750 gecekonduyu yıktı. Altındağ Belediyesi, hızlı çalışmalarıyla vatandaşların büyük takdirini topladı. 


TOKİ BÖLGEDE YEPYENİ KONUTLAR İNŞA EDECEK

Cinderesi bölgesinde 22305, 22306, 22307, 22308, 22309, 22310, 22311, 22312, 22313, 22314, 22315, 2316, 22317 ve 22319 numaralı adalarda gerçekleştirilen yıkım çalışmalarında tam 750 gecekondu çok kısa bir sürede yıkıldı. Bu bölgede TOKİ ile işbirliği yapılacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yepyeni ve modern konutların yapımına 2016 yılında başlanacağını müjdeledi. 

Kısa bir süre önce Altındağ'ın tüm mahalleleri gibi Cinderesi bölgesinin de büyük bir hızla değişeceğinin müjdesini veren Başkan Tiryaki "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil, imar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyordu. Bölgeye sosyal alanlar, parklar, okul ve kültür merkezleri yapabilmek, modern konutlar inşa edebilmek için yüzlerce gecekonduyu yıkmamız gerekti." dedi.

 

"ALTINDAĞ İÇİN VE ALTINDAĞLI HEMŞEHRİLERİM İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLERİM."

Bugüne kadar çok sayıda başarılı kentsel dönüşüm projesine imza atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder ve Ulubey mahallelerinde yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, hiç ara vermeden rotayı uzun zamandır kentsel dönüşüm için bekleyen Cinderesi bölgesine çevirdiklerini belirtti. 

Bu bölgede de kararlı tutumlarından taviz vermediklerinin altını çizen Başkan Tiryaki "Altındağ'ın her bir noktası bizim için aynı öneme sahip. 

Her bölgeye aynı özeni gösteriyoruz. 


Ankara 24 Saat 



Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GECEKONDU sorununu tamamen ortadan kaldırmak için kararlı mücadelesini sürdüren Altındağ Belediyesi, çalışmalarım büyük bir hızla sürdürüyor. Bugüne kadar Altındağ'da kavgasız gürültüsüz 45 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Beşikkaya Mahallesi, Cinderesi bölgesindeki yıkım çalışmalarını da tamamladı. 


Eylülde başladığı yıkım çalışmalarını taviz vermeden ve kararlılıkla gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, bölgede toplu konut alanında kalan 750 gecekonduyu yıktı. Bu bölgede TOKİ ile işbirliği yapılacağını belirten Altındağ Belediye Başkam Veysel Tiryaki, yepyeni ve modern konutların yapımına 2016 yılında başlanacağını müjdeledi. 


Başkan Tiryaki "Altındağ'da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değil. İmar planlarını tamamladığımız bölgelerde sosyal donatı, park, okul gibi alanların üzerinde hep gecekondular var. Öncelikle bu gecekonduların yıkımını tamamlamamız gerekiyordu. Bölgede sosyal alanlar, parklar, okul ve kültür merkezleri yapabilmek, modern konutlar inşa edebilmek için yüzlerce gecekonduyu yıkmamız gerekti" dedi. 


Sabah Ankara


Geri Dön