19 / 04 / 2024

Ankara en önemli yatırım merkezlerinden biri olacak!

Ankara en önemli yatırım merkezlerinden biri olacak!

Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Ankara'nın önemli bir yatırım merkezi olacağını belirterek, "Burası iş dünyasının yeni yıldızı. Yatırımını başkente yapanlar kazanacak" dedi..



Barışkent ve BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Ankara'nın önemli bir yatırım merkezi olacağını belirterek, kazanmak isteyenleri başkentte yatırıma çağırdı. Aynı zamanda  Ankara  Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı olan Aydın, "Kazanmak istiyorsanız Ankara'da yatırım yapın" diyerek, şunlan söyledi: "Ankara Türk iş dünyasının yeni yıldızı. Ankara tüm Anadolu'nun çekim noktası oluyor. Büyük yatırımların sayısı her geçen yıl artıyor. 5-10 yıl öncesine kadar esamesi bile okunmayan Ankara inşaat sektörü, bugün tüm Türkiye tarafından konuşuluyor. Sanayi, hizmet sektörü büyüme için gerekli hamlelerini tamamlamak üzere, önümüzdeki dönemde büyüme oranı daha da artacak. Yani yatırımını başkente yapanlar her açıdan kazanacak." 'Sınırlar kalktı' Aydın, Türkiye'nin marka kenti İstanbul'un bugün çevresindeki tüm illerle olan sınırlan ortadan kaldırdığını anımsatarak, şunlan söyledi: "Ankara, özellikle doğu ve batı yönlerinde baş döndürücü hızla ilerliyor. 72 kilometre doğumuzda bulunan Kırıkkale'yi metropolüne katan Ankara'da yol boyunca Kızılırmak'ı çevreleyen yeşil vadi olarak bilinen alan hızla değer kazanıyor. 

Ankara'ya 233 kilometre uzaklıkta bulunan Eskişehir bile neredeyse Ankara ile sınırlan kaldıracak. 10 yıl öncesine kadar çok uzak mesafede algılanan Polatlı, Ankara ile birleşti. Eskişehir yolunun Yapracık, Temelli gibi bölümlerinde büyük konut yatınmlan başladı. Eskişehir de Ankara aksına doğru gelişiyor. Önümüzdeki yıllarda başkentin 50 kilometre batısı ile iç bölgeler arasındaki değer makası çok daha azalacak. Bu gelişimde elbette kentleri yakınlaştıran hızlı trenin de önemli rolü var." 1 milyon metrekare yatırım Barış Aydın, Ankara'nın çevresindeki kentlerin gelişimleri de dikkate alındığında okların Ankara'yı gösterdiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Ankara'daki gelişim Kırıkkale ve Eskişehir'in de değer kazanmasını sağlayacak. Bu aşamada, büyüyen Türkiye'de kentlerin doğru planlanması gelecekte hayatı kolaylaştıracak çözümler sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerde kentlere yön veren büyük şirketlerde olduğu gibi şirketlerimiz Barışkent ve BA da son 10 yılda bu bölgelerde toplamda 1 milyon metrekare alan üzerinde yatırım yaparak, başkent için üzerine düşeni yaptı." 


Milliyet ek


Geri Dön