28 / 03 / 2024

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusü ihaleye çıkarıldı

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusü ihaleye çıkarıldı

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, özel kamu ortaklığı modeli ile Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampusü'nü yaptıracak



Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, kamu özel ortaklığı modeli ile  Ankara  Etlik Entegre Sağlık Kampüsü yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işini yaptıracak.

Buna göre, "Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıbbi Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde, belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecek.

Etlik-Ankara'da yapılacak olan proje genel olarak 504 yataklı genel branşlar, 344 yataklı kadın hastalıkları ve yeni doğan, 496 yataklı çocuk, 328 yataklı KVC, 328 yataklı onkoloji ve çocuk onkolojisi, 456 yataklı ortopedi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon, 200 yataklı ruh ve sinir hastalıkları ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere toplam 3 bin 56 yataklı bir entegre sağlık tesisi yatırımını kapsayacak.

-YÜKLENİCİ PROJENİN FİNANSMAN, TASARIM, İNŞAAT VE EKİPMAN TEDARİKİNİ
SAĞLAYACAK-
Yüklenici, projenin finansmanını, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacak.

Yüklenici ayrıca, tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecek.

Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan projenin yapım dönemi 42 ay olacak ve işletme dönemi 25 yıla kadarlık bir süreyi kapsayacak.

-ÖN YETERLİLİK DEĞERLENDİRMESİ YERLİ VE YABANCI İSTEKLİLERE AÇIK OLACAK-

Ön yeterlik değerlendirmesi, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak.

İş ortaklıkları ön yeterlik başvurusunda bulunabilecek ancak konsorsiyumlar bulunamayacak.

Ekonomik ve mali yeterlik kriterleri isteklilerin ön yeterlik ilanının yayınlandığı yıldan önceki son beş yıllık ortalama cirolarının 250 milyon liradan daha düşük olmaması, öz kaynaklarının 220 milyon liradan daha düşük olmaması, son beş yıllık döneme ilişkin olarak bağımsız denetim firmalarınca onaylanmış mali tablolar ile bağımsız denetim görüşlerinin ve varsa son geçici vergi beyannamelerinin sunulması ve bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ve üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatlarının toplam 250 milyon liradan daha az olmaması şeklinde olacak.

İstekliler ön yeterlik dokümanını Sağlık Bakanlığından satın alabilecekler.

Ön yeterlik başvuruları ise 24 Şubat 2010 tarihinde saat 14.00'e kadar Ankara Balgat'ta bulunan Sağlık Bakanlığı ek binası Ceyhun Atıf Kansu Caddesi Numara 102, 2. kat adresine verilecek.
AA

Ayrıntılar için tıklayınız

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3 bin 56 yataklı sağlık tesisi
Sağlık Bakanlığı, kamu özel ortaklığı modeliyle Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işini yaptıracak. Proje toplam 3 bin 56 yataklı bir entegre sağlık tesisi yatırımını kapsayacak. Ön yeterlik başvuruları için tarih, 24 Şubat 2010 olarak belirlendi.
Milliyet


Geri Dön