25 / 04 / 2024

Ankara Garı'nın önüne 'Demokrasi Meydanı' adı verildi!

Ankara Garı'nın önüne 'Demokrasi Meydanı' adı verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, terör saldırısının meydana geldiği Ankara Garı önündeki alana, "Demokrasi Meydanı" adının verilmesini kararlaştırdı. 10 Ekim'deki bombalı saldırıda 99 kişi hayatını kaybetmişti.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlığında yapılan olağan toplantısında, başkanlık yazısı ele alındı. 

Başkanlık yazısında, 10 Ekim'de meydana gelen ve 99 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın olduğu alanın "Demokrasi Meydanı" olması önerildi. 

Önergeyi, AK Partili belediye meclis üyeleri desteklerken, CHP'li meclis üyeleri ise alana "Barış Meydanı" adı verilmesini istedi. 

Daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda, alana "Demokrasi Meydanı" isminin verilmesi oy çokluğu ile kararlaştırıldı. 

Patlamanın olduğu, Ulus istikametinden gelen Cumhuriyet caddesi, Opera istikametinden gelen Talatpaşa Bulvarı ve Yenimahalle istikametinden gelen Hipodrom Caddesinin kesiştiği alanın, daha önce resmi bir ismi bulunmuyordu.

Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 10 Ekim’de Tren Garı önünde meydana gelen patlamanın olduğu yere verilen “Demokrasi Meydanı” isminin yer aldığı levhalar yerlerine takıldı.Tren Garı önünde 102 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda meydana “Demokrasi Meydanı” isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Karar doğrultusunda  Ankara  Valiliği’nin de onayının ardından patlamanın olduğu Cumhuriyet Caddesi, Talatpaşa Bulvarı ve Hipodrom Caddesi’nin kesiştiği Ankara Garı önündeki alana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince 4 adet üçgen ve 4 adet de tekli olmak üzere “Demokrasi Meydanı” yazılı 8 adet levha 3 metrelik direkler üzerine monte edildi.Demokrasi Meydanı adı verilen Gar önündeki alanın daha önce resmi bir adı bulunmuyordu.

Milliyet 

Geri Dön