29 / 03 / 2024

Ankara Golfkent açık artırmayla satışa sunuluyor!

Ankara Golfkent açık artırmayla satışa sunuluyor!

Gayrimenkul pazarlama konusunda 400e yakın ofisiyle ilk sırada yer alan TURYAP, açık artırma konusundaki deneyimini bu kez müteahhitliğini üstlendiği Golfkentte uygulayacak



TURYAP, konut üretimi ligine girdi açık artırma günleri başladı. Gayrimenkul pazarlama konusunda 400e yakın ofisiyle ilk sırada yer alan TURYAP, açık artırma konusundaki deneyimini bu kez müteahhitliğini üstlendiği Golfkentte uygulayacak.

Üç etapta tamamlanması planlanan projenin ilk etabına dahil olan daire ve villalardan 100 adedi açık artırmayla satışa çıkacak. Dairelerin 134.000 TL, vilların ise 160.000 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacağı açık artırmaya TURYAPın ülke genelindeki tüm ofislerinden canlı telefon bağlantısıyla katılım sağlanacak.

Ankarada 2640 konutluk dev bir kent kuruluyor
1 milyon 260 bin m2 arazi üzerinde projelendirilen GOLFKENT, golf konseptiyle bütünleşen konut alanlarının yanında dereler, göller, çarşılar, okullar, sosyal ve idari ünitelerle donatılan dev bir kent niteliği taşıyor.  TOKİ  Turkuaz, Yaşamkent, Konutkent gibi projelerin yanında çeşitli üniversiteler ve alışveriş merkezleriyle çevrelenen GOLFKENT doğal yapıya uygun, yaya ulaşımının ağırlıkta olduğu, sosyal donatı dengesinin sağlandığı kendi kendine yeten bir şehir olarak beliriyor. Eskişehir Yolunun 32. kmsinde konumlanan proje Ankaraya 2640 adet konut kazandıracak.

Dünyaca ünlü isimlerin imzasını taşıyor
Konsepti, Ağa Han Mimarlık Ödülünü 3 defa kazanmış olan Yüksek Mimar Turgut Cansever tarafından belirlenen projenin kentsel tasarım mimarlığını  Ankara  Gençlik Parkının mimarı olarak tanınan Öner Tokcan üstleniyor. 2009 yılında vefat eden Turgut Canseverin, kuruluş etabında tasarlanan ilk 157 villada imzası bulunuyor. Söz konusu villalar, ilk etapta satışa sunulacak olan konutlar arasında yer alıyor. Takas başvurularında genellikle projenin ikinci etabında yer alan apartman şeklindeki konutlar öne çıkıyor.

Tam donanımlı kulüp binası inşaatının tamamlanarak Ankara Golfkent Kulübü için tahsis edildiği projede eğitmeni eşliğinde golf dersleri veriliyor. Dünyanın en ünlü golf sahası tasarımcılarından biri olan ve 26 ülkede 160ın üzerinde golf sahası tasarlayan Kevin Ramseyin Golfkentin ilk safhasında danışmanlık yaptığı belirtiliyor.

Dereler, göller, rengarenk bitkiler
30 bin m3 havzalı, doğal taşlarla süslenen göletler, dereler ve havuzların yanında 100 bin ağaç dikilerek çiçeklendirilen yeşil ortam, golf haricindeki sporlar için de her türlü imkanı sunuyor. Basketbol, voleybol, futbol, tenis ve squash sahaları ile Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, buhar odası, SPAnın bulunduğu proje, çarşılar, kafeler, restoranlar, konser salonu, amfitiyatro, yazlık ve kışlık sinema gibi zengin sosyal donatılara sahip.

Anaokulu, ilk ve orta öğretim tesisleri, sağlık ocağı, karakol ve caminin de yer alacağı Golfkente, güney, doğu ve batıdan olmak üzere 3 noktadan bağlantı yollarıyla kolay ulaşım imkanı sağlanıyor.

6 km uzunluğunda yaşam yolu adı verilen yürüyüş parkuruyla, alan bütününde trafik değil yaya ulaşımını öne çıkaran farklı yaklaşım sergileniyor. Ortak kullanım alanlarının tümünde engelsiz mimari uygulamalarıyla, yollarda, kaldırımlarda ve talep edilen dairelerde engellilere uygun çözümler mevcut.

Merkezlere Yakınlık
Çankaya Üniversitesi 3 km
Köprülü Kavşak 8 km
Başkent Üniversitesi 11 km
Konutkent 12 km
Çayyolu 14 km
Bilkent 16 km
ODTÜ 20 km

Toplam alan        1.260 bin m2 
Konut adedi        2640 adet
Konut alanı                  446.000 m2   
Yeşil alan                      350.000 m2
Golf alanı                      167.000 m2
Eğitim alanı                45.000 m2
Kapalı spor alanı        8.000 m2
İdari-ticari alan          80.000 m2

ANKARA, yaşam kalitesinde birinci sırada
Türkiye'nin 81 ilinde yapılan bir değerlendirmede, 100 puan üzerinden 67 puan ile Ankara 1nci (61 puan ile İstanbul 2'nci) sırada yer alıyor. TÜİK'in verilerine göre; Ankara'da bulunan 1 milyon civarındaki konutun yüzde 31inin kiracı olduğu belirtiliyor.

hurriyetemlak.com


Geri Dön