28 / 03 / 2024

Ankara Gültepe'de kentsel dönüşüm sancısı!

Ankara Gültepe'de kentsel dönüşüm sancısı!

Ankara'nın Altındağ İlçesi Gültepe Mahallesi'nde mahalleli uyuşturucu çeteleri ile kentsel dönüşüm arasında sıkışıp kalmış. Kentsel dönüşüm hakkını kaybetmemek için yıktırılmayan boş evler, çetelerin meskeni oluyor.



Ankara'nın Altındağ ilçesi Gültepe Mahallesi’nde Muhammed Mustafa Duru adlı 19 yaşındaki genç, uyuşturucu kullandıktan sonra hayatını kaybetti. Hürriyet Ankara'ya konuşan mahalleli uyuşturucu çetelerinden korkarken, “Kentsel dönüşümle birlikte bölgede hayat standardı yükseldi ancak mahalle hala uyuşturucu çetelerinin kontrolü altında. Bu nedenle 6 yıl içinde çok sayıda aile evlerini boşalttı. Dönüşüm binaları çok katlı gecekondulara döndü. Biz hangi evlerde hangi maddelerin kullanıldığını biliyoruz. Emniyete şikayet ederken bile korkuyoruz. Buraya devlet eli değmeli. Sadece olay olunca operasyon yapılmamalı.” diyor.


Gültepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Çağlar ise mahallede boş evlerin yıkılması için uzun uğraşlar verdiğini söylüyor ve ekliyor:

“Uyuşturucu için imkan tanıyan boş evleri yıktırmaya uğraşıyorum. Ancak enkaz bedeli veya hakkımı kaybederim korkusu ev sahiplerinin ağır davranmasına neden oluyor. Bu metruk binalar gençlere alan oluşturuyor. Son 10 yılda binlerce boş gecekondu yıktırdım. Kalanları ikna etmeye çalışıyorum. Bunun yanında mahallede sosyal alan yetersizliği var. Eksiği kapatmak için uğraşan irili ufaklı sivil toplum kuruluşları var ama imkanları kısıtlı olduğu için çözüme ulaşamıyorlar. Daha etkili çalışmalar şart”


Hürriyet






Geri Dön