20 / 04 / 2024

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi, büyükşehir bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddiaların, tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi. 

Bugün bir gazetede yer alan, "Güvenpark Yıkılacak, Yerine Cami Yapılacak" haberiyle ilgili olarak büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haberin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı belirtilerek şu açıklama yapıldı: 

“Bilindiği gibi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Keçiören- Kızılay Metro hattının Kızılay İstasyonu, yaklaşık 45 yıldan bu yana kullanılan Güvenpark içindeki minibüs duraklarının bulunduğu alanda yapılacak. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, bu istasyon içinde bugünkü minibüs duraklarının da olması için proje hazırlanıyor. 

Yapılacak Keçiören Metro İstasyonu ve minibüs durağı, bugünkü minibüs duraklarının bulunduğu alanın dışına kesinlikle taşmayacak. Yani kesinlikle, parkın diğer alanlarına girilmesi söz konusu değil. Bu istasyon ve minibüs durağı için de insanların yararlanabileceği bir mescit düşünülmüştü. Bu da sadece bir düşünceden ibaretti. Şu anda yapılıp yapılmayacağı da net değil. 

Kesinlikle, Güvenpark içinde bir cami yapılması, anıtın yıkılması söz konusu olmadığı gibi, düşüncesi bile olmamıştır. 

Yapılan haber, tamamen çarpıtma ve art niyetlidir. 

Kamuoyunun bilgisine sunulur." 



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


hurriyet.com.tr'ye konuşan  Ankara  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Anıt asla yıkılmayacak, Güvenpark’a cami de yapılmayacak. Yerin altına yapılacak Keçiören Metro istasyonu ile dolmuş durak parkında ibadet ihtiyacını karşılamak için küçük bir mescit yapılabilir. Bu da henüz net değil” dediler.


HEM İSTASYON HEM DOLMUŞ DURAKLARI YER ALTINA MESCİTE HENÜZ KARAR VERİLMEDİ

Belediye yetkilileri, Güvepark içine kesinlikle bir cami yapılmayacağını yineleyerek “Düşünülen şey daha önce de açıkladığımız gibi dolmuş duraklarının altına Keçiören Metro İstasyonu yapmak ve durakları da yer altına indirmek. Dolayısıyla orada bir ibadet ihtiyacı olacak. Bu ihtiyacı karşımak için de yer altında bir mescit düşünüldü. Yapılmak istenen bu ancak yapılıp yapılmayacağına da daha karar verilmedi” dediler.


ANIT ASLA YIKILMAYACAK

Belediye yetkilileri, “Kesinlikle parkın diğer bölümlerine başka birşey yapılması da anıtın yıkılması da asla sözkonusu değil. Mesciti de yapalım mı yapmayalım mı henüz karar verilmedi. Yapılsa bile 40-50 metrekarelik bir mescit yapılır yoksa anıtın yıkılıp cami yapılması asla sözkonusu değil” dediler.


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi heykelleriyle simge mekanlarından biri olan Güvenpark’ı ‘ibadet alanı’ ilan etmek için özel proje hazırladığı iddiası sosyal medyada gündem olmuştu.


Hürriyet 


Geri Dön