25 / 04 / 2024

Ankara Hamamönü Avrupa'da tanıtıma dahil oldu!

Ankara Hamamönü Avrupa'da tanıtıma dahil oldu!

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan ve 2011 yılında Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönü, Avrupa'nın tanıtım ağına dahil oldu.



2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm yürüttüğü EDEN Projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu ödülün Hamamönü'nün Avrupa'da tanınması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 



Avrupa Komisyonu tarafından seçildiği yıl, iki farklı tanıtım filmi ile tüm Avrupa televizyonlarında ve turizm fuarlarında öne çıkartılan Hamamönü, Avrupa'daki fuarlara taşınmaya devam ediyor. 

Tanıtım turu Her geçen gün özellikle Avrupa'da bilinirliği artan Hamamönü'nün Türkiye'deki tanıtım çalışmaları da sürüyor. Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu (EDEN) Projesi kapsamında Hamamönü bir kez daha tanıtıldı. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi'nin düzenlediği ortak organizasyonla basın mensupları Hamamönü'nde ağırlandı. Hamamönü sokaklarında tur atan gazeteciler, M. Akif Ersoy Müzesi, Sanat Sokağı, Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müzesi ve Kabakçı Konağı'nı gezdiler. Hamamönü'nün restorasyon süreci hakkında bilgi alan basın temsilcileri, Hamamönü sokaklarmdaki turizm hareketliliğini bizzat yerinde gördüler. 



Milliyet Ankara


Geri Dön