20 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor!

Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor!

Ve Ankara İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren ( YHT ) seferlere başlıyor... 3 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşecek hattın resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul’da gerçekleşecek...




Ve  Ankara  İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlere başlıyor... 3 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşecek hattın resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul’da gerçekleşecek. YHT, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate düşürecek. Bir YHT'de 6 vagon olacak. Yüksek Hızlı Tren hattı için yeni göz alıcı istasyonlar da inşa ediliyor. İşte İstanbul Ankara arasına yapılacak göz alıcı yeni istasyonların proje fotoğrafları ve özellikleri…


ANKARA GARI

YHT hatlarının Ankara Merkezli olarak inşa ediliyor olmasından dolayı yılda yaklaşık 30.000.000 yolcunun da Ankara'dan seyahat etmesi bekleniyor.



BİLECİK GARI

Bina A, B ve C Blokları olmak üzere 3 bloktan oluşuyor. Bunlardan A Blok Yolcu Hizmet ve VIP Binası, B Blok demiryolu hatlarının üzerinde yer alan ve yolcuların bekleme, bilet kontrolü işlemlerinin gerçekleştirildiği kütle ve C Blok asansör-yürüyen merpenlerin yer aldığı alandan oluşuyor.


BOZÖYÜK GARI

Bina A, B ve C blokları olmak üzere üç bloktan oluşacak.



ESKİŞEHİR GARI

Yılda yaklaşık 15 milyon yolcuya hizmet verecek şekilde tasarlandı. 4 adet perona sahip olacak olan bina, 6 katlı olacak. İstanbul Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren'deki en ucuz bilet fiyatı ise 70 lira olarak belirlendi. Tren günde 12 sefer yapacak. Seferler 6 geliş 6 gidiş olarak tasarlandı.


Biletlerde ise 4 ayrı kategori olacak. Bunlar, ekonomi-yemeksiz, ekonomi-yemekli, business-yemeksiz ve business-yemekli olacak. Yetkililer ekonomi yemeklinin bilet fiyatının 85 TL şeklinde ayarlandığını belirttiler.


PAMUKOVA GARI

Yıllık 54.000 yolcuya hizmet verecek olan gar, yaklaşık 1.431,24 m2 inşaat alanına sahip. İnşaat iki büyük kütleden oluşuyor.



SAPANCA GARI

Yıllık 234.000 yolcuya hizmet vermesi planlanan garı yaklaşık 6.379,65 m2 inşaat alanına sahip.



Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor!



Hürriyet


Geri Dön