27 / 04 / 2024

Ankara-İzmir Hızlı Tren ihalesinin kazananı belli oldu!

Ankara-İzmir Hızlı Tren ihalesinin kazananı belli oldu!

Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandı.



Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandı.


Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat İş Ortaklığı ihaleyi 879 milyon TL bedelle kazandı. Projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. 


Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin güzergahını şu cümlelerle açıklamıştı. 


"Ankara'dan giriyor Polatlı'ya kadar İstanbul ve Konya hattını kullanıyor. Polatlı'dan ayrılıyor Afyonkarahisar'a gidiyor. Bu kesimde çalışma sürüyor. Projenin 2. aşaması Afyon-Uşak kesimi. 3. aşaması da Uşak-Manisa ve İzmir. Dolaysıyla bu kesimlerin ihaleleri de 2016'da başlamış olacak. Salihli, Turgutlu, Manisa ve İzmir'e tren inmiş olacak" 


Normalde Ankara-İzmir karayolu mesafesi yaklaşık 8-9 saatte katediliyor. Ancak yapılacak hızlı trenle Ankara-İzmir arasının 3 saat 50 dakikaya düşmesi planlanıyor. Ayrıca projeyle Ankara-Afyon arası 1 saat 20 dakika ve Afyon-İzmir arası da 2 saat 30 dakikaya düşecek.


Tekfen Holding KAP açıklaması:

Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı (%50-%50) Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedel ile kazanmıştır. Projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlenmiştir.


Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı inşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon lira bedelle kazandı.


Tekfen İnşaat'ın ana hissedarı Tekfen Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi.


Açıklamaya göre, söz konusu iş ortaklığında Tekfen İnşaat ve Doğuş İnşaat'in yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor.


Hürriyet



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde ihaleyi kzananlar belli oldu. Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat ortaklığı Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde 879 milyon TL bedelle ihale kazandı. Tekfen Holding bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandı. Tekfen'den konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi.


Sabah 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin Afyonkarahisar-Uşak bölümü ile Afyonkarahisar direk geçiş altyapı inşaat işleri ihalesini Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat kazandı


Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin altyapı işlerini 879 milyon lira bedelle Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat kazandı. Tekfen İnşaat tarafından KAP'ya yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı (yüzde 50- yüzde 50) Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedel ile kazanmıştır. Projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlenmiştir.”


Sözcü




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ihalesini kazananlar belli oldu. Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat ortaklığı Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde 879 milyon TL bedelle ihale kazandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada: "Tekfen Holding bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı (yüzde 50-yüzde 50), Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedel ile kazandı" denildi. Açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi.



Cumhuriyet



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TEKFEN İnşaat ve Tesisat AS ile Doğuş İnşaat ve Ticaret AS Is Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı isleri ihalesini kazandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamada, "Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat AS ile Doğuş İnşaat ve Ticaret AS İs Ortaklığı (yüzde 50 - yüzde 50) Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı isleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedel ile kazanmıştır. Projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlenmiştir." denildi. 


Star



Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tekfen-Doğuş İnşaat'ın Tekfen İnşaat-Doğuş inşaat îş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı inşaatı işleri ihaleşini toplam 879 milyon lira bedelle kazandı. Tekfen İnşaat'ın ana hissedarı Tekfen Holding parafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Söz konusu iş ortaklığında Tekfen İnşaat ve Doğuş İnşaat'in yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor. 




BirGün



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İZMİR ile  Ankara  arasını 13 saatten 3.5 saate düşürecek Hızlı Tren Projesi için ilk adım atıldı. Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat iş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı inşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon lira bedelle kazandı. Tekfen İnşaat'ın ana hissedarı Tekfen Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Açıklamaya göre, söz konusu iş ortaklığında Tekfen inşaat ve Doğuş inşaat'in yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor. 


Vatan



Haber Yarına Bakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ihalesini kazananlar belli oldu. İhaleyi, 879 milyon TL bedelle Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat ortaklığı kazandı. Tekfen'den konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Toplam bedeli 879 milyon lira olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işlerini, Tekfen Holding bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ ile Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı birlikte yapacak.


Yarına Bakış




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat ortaklığı Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde 879 milyon TL bedelle ihale kazandı. Tekfen Holding bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı (%50-%50) Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedel ile kazandı. Tekfen'deıı konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. 



Güneş




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı inşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon lira bedelle kazandı. 

Tekten İnşaat'ın ana hissedarı Tekten Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Açıklamaya göre, söz konusu iş ortaklığında Tekten İnşaat ve Doğuş İnşaat'in yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor. 



Özgür Düşünce




Haber İstiklal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Tekten İnşaat ile Doğuş İnşaat ortaklığı Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde 879 milyon TL bedelle ihale kazandı. Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandığı açıklandı. 


Bu projeye göre, Ankara-İzmir arası hızlı trenle 3 saat 50 dakikaya düşecek. Ayrıca projeyle Ankara-Afyon arası 1 saat 20 dakika ve Afyon-lzmir arası da 2 saat 30 dakikaya düşmesi planlanıyor. Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, ihaleyi 879 milyon lira bedelle kazandı. 


TAMAMLANMA SÜRESİ 36 AY 


Tekfen İnşaat'ın ana hissedarı Tekfen Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Açıklamaya göre, söz konusu iş ortaklığında Tekfen İnşaat ve Doğuş İnşaat'in yüzde 5050 ortaklığı bulunuyor. 



İstiklal Gazetesi


Geri Dön