25 / 04 / 2024

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun katılımıyla Kalecik’te düzenlenen tarım toplantısında ilçede yapılması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi de (OSB) gündeme geldi. 4 bin dönümlük bir arazi üzerinde yapılması planlanan OSB’nin hayata geçirilmesiyle bölge halkına önemli kat



Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, beraberinde  bulunan heyet ile beraber Kalecik Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yapılan toplantıda Kalecik’te hayata geçirilmesi planlanan çok sayıda tarım projesi gündeme geldi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan ve Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya  Ankara  Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, DSİ Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan DİRİ, OGM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim ACAR, TKDK Ankara İl Koordinatörü Emre Yeniay, Türkşeker Tarım AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Köksal Yanlıç, Türkşeker Tarımsal Üretim Daire Başkanı Sadık Serhat, Kalecik İlçe Tarım Müdürü Ayşe Çırak, Kalecik Ziraat Odası Başkanı Ömer Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hatice Çakmak, AK Parti Kalecik ilçe Başkanı Necmi Darıcı ve Milliyetçi Hareket Partisi Kalecik İlçe Başkanı Cengiz Han Ulutürk Canbağı da katılım gösterdi. 

SULAMA İMKANLARININ ARTTIRILMASI KONUŞULDU

Toplantıda, Kalecik’te çok sayıda tarım projesinin hayata geçirilmesiyle konular gündeme alındı. Kalecik ilçesi başta olmak üzere bölge halkına da katkı sunması planlanan tarım çalışmalarıyla ilgili hizmetlerin arttırılması ve geliştirilmesinin önemiden bahsedereken, Koyunbaba Barajı ve Uludere Barajı’ndaki sulama imkânlarının arttırılmasıyla ilgili çalışmalardan bahsetti.

Söz konusu ziyaret kapsamında ele alınan önemli konulardan bir tanesi de tarıma dayalı organize sanayi bölgesi (OSB) oldu. 4 bin dönümlük bir araziye yapılması planlanan tarıma dayalı OSB’nin bölge halkına da önemli katkılar sunması bekleniyor.

Ankara Kalecik e tarıma dayalı OSB projesi!

KALECİK İÇİN HEYECANLI VE UMUTLUYUZ

Aynı zamanda ilçede bulunan şeker pancarı üreticilerinin Kalecik’te kalması ve bölgeye üretici çekilmesi için Kalecik’e kantar kurulması, ilçedeki Gölet ve kanalların tamamlanması da ele alınan konular arasında yer aldı. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, toplantısında şu açıklamalarda bulundu: “Kalecik için heyecanlı ve umutluyuz. Sadece ilçemiz için değil, bölge halkının kalkınmasına da katkı sağlayacak önemli çalışmaları ele alıyor, çözüme kavuşturuyoruz. Başta Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli olmak üzere, Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa Aksu ve tüm Bakanlık yetkililerimize ilçemize verdikleri destek nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.''


Geri Dön