19 / 04 / 2024

Ankara Kalesi kaç milyon TL'ye yapılacak?

Ankara Kalesi kaç milyon TL'ye yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya'nın Mayıs ayında Meclis Başkanlığına sunduğu Ankara Kalesi ne ilişkin soru önergesine cevap geldi. Yanıta göre Ankara Kalesi için bütçeden 10 milyon TL'den fazla para ayrıldı.



Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmaz Kaya'nın Mayıs ayında Meclis Başkanlığına sunduğu  Ankara  Kalesi ne ilişkin soru önergesine yanıt geldi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafın dan verilen yanıtta Dış Kale Bölgesi 2. ve 3. Etap yapım işi için 2 milyon 636 bin 985 TL Dış Kale Bölgesi 4. Etap yapım işi kapsamında 4 milyon 863 bin 969 TL İç Kale Bölgesi Kentsel Tasarım yapım işi kapsamında ise l milyon 328 bin 530 TL olmak üzere toplamda 8 milyon 829 bin 213 TL bütçeden harcama yapıldığı belirtildi. Öngörülen bütçe için de 'Ankara Kalesi Onu dükkanlar ve meydan düzen leme işi için bütçeden 2 milyon 449 bin 98 TL ödenek ayrılmıştır" yanıtı verildi. 


KALE ÇEVRESİ GENİŞ, HALK BİLİNÇSİZ



Öte yandan Büyükşehir tarafından verilen yanıtta ilginç ifadeler de yer aldı. 



Yılmazkaya'nın "Ankara Kalesi'ni yerli ve yabancı turistler gönül rahatlığıyla ve güvenle ne zaman gezmeye başlayacaklardır" sorusuna şu şekilde yanıt verildi: "Daire başkanlığımızca yapımı tamamlanan yenileme ve restorasyon çalışmaları sonucunda Ankara Kalesi ve çevresinde yerli ve yabancı turist potansiyeli gözle görülür oranda aitmiş olup, yapımı suren ve yapılması planlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte Ankara Kalesi'nin Ankara turizminin lokomotifi haline geleceği açıkça görülmektedir. Başkanlığımızca yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi ziyaretlerinin güvenlik, fiziki ve sosyal açıdan daha elverişli hale getirilmesi için çalışmalar özenle yürütülmektedir. 


HENÜZ VERİM ALINAMAMIŞTIR


Bölgede belediyemizce özel güvenlik hizmeti sağlanmış ancak alanın geniş olması ve kale çevresindeki mahallelerde bilinen mevcut güvenlik sıkıntılarının olması aynı zamanda bölge halkı ve bölge esnafının tarihi mirasa sahip çıkma konusunda yeterince hassas ve bilinçli olmayışı sebepleriyle tarihi dokunun korunması ve güvenlikle ilgili sorunların çözümüne ilişkin henüz yeterli verim alınamamıştır."




Hürriyet Ankara









Geri Dön