25 / 04 / 2024

Ankara Kalesi ve çevresinde de altyapı yenileniyor!

Ankara Kalesi ve çevresinde de altyapı yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışması kapsamında, Hacı Bayram-ı Veli Camisi etrafındaki 7 sokakta süren çalışmalarda, 77 konut ve 76 dükkan aslına uygun olarak yeniden düzenleniyor



Ankara Büyükşehir Belediyesince Ulusun tarihi kimliğine kavuşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Buradaki restorasyon çalışmalarının yüzde 80ini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Avizeciler Çarşısı olarak bilinen bölgedeki sokaklarda yer alan binaların restorasyonunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulunun denetiminde gerçekleştiriyor.

Güvercin, Adliye, Eti, Eti Zafer, Sevim, Akgün ve Kutlu Sokaktaki tarihi evleri yenileyen Büyükşehir Belediyesi, bölgede kötü görüntüye neden olan elektrik direklerini de kaldırarak, tüm kabloları yer altına alıyor. Bölgenin alt yapısını da yenileyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların ardından sokaklardaki yolları da tarihine uygun şekilde düzenleyecek. Yolların trafiğe kapatılarak aydınlatma direklerinin kaldırılması, apliklerle modern bir aydınlatma sisteminin kurulması çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Öte yandan, Ulus Bentderesinde başlatılan tarihi 5 bin kişilik Roma Antik Tiyatroyu ortaya çıkarma çalışmaları da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, son olarak dolmuş duraklarının hemen karşısındaki genelevde yer alan 8 evi daha yıktı. Böylece bu bölgedeki 30 evden 27sinin yıkımını gerçekleştirildi. Hisarpark Caddesinde de proje çalışmalarını sürdüren  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 50 ve 60lı yılların salaş binalarının, eski Ankara ile bağdaşacak tarzda dizayn edilip, ön cephelerinin yenilenmesi için de çalışma yürütüyor.

KALE VE ÇEVRESİNİN TARİHİ GÖRÜNTÜSÜ

Ankara Kalesi ve çevresinin de alt yapı sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yağmur suyu, içme ve kullanma suyu ile pis su hatlarını döşeyerek, bölgede çirkin görüntüye neden olan tüm kabloları yer altına alıyor. Kale çevresindeki 30 metre uzunluğundaki demir Siren Kulesi de Büyükşehir Belediyesince kaldırılırken, Çıkrıkçılar Yokuşu ile Anadolu Medeniyetleri Müzesinin bulunduğu alanda da yenileme çalışmaları yapılıyor.

Kale çevresinde asfaltlama çalışmaları ise eş zamanlı olarak yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Ankara Kalesi ve civarındaki bölgelerde cephe düzenleme, restorasyon ve yenileme çalışmalarına başlayacak. Büyükşehir Belediyesi, bölgede yeni bir trafik düzenlemesine de imza attı. Yeni düzenlemeyle özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölge, yayaların rahatça dolaşabildiği bir mekan haline getirildi.

AA


Geri Dön