26 / 04 / 2024

Ankara Kazım Karabekir Caddesi'nde metro çalışmaları sürüyor!

Ankara Kazım Karabekir Caddesi'nde metro çalışmaları sürüyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları nedeniyle yıpranan Kazım Karabekir Caddesi’nde yol genişletme ve asfalt çalışmalarına devam ediyor. Üçpınar, Caddenin Ankara’nın önemli ve işlek caddelerinden biri olduğunu belirtti



Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Fen İşleri ekiplerince, Kazım Karabekir Caddesi’nin Keçiören’den Tandoğan’a gidiş yönünün geçen hafta kapatıldığını hatırlatarak, “Bu yolda, altyapı ve genişletme çalışmalarının ardından, asfalt çalışmalarına başlandı” dedi. Kazım Karabekir Caddesi’nin, Ankara’nın önemli ve işlek caddelerinden biri olduğunu belirten Üçpınar, “Trafik akışı, MİA Projesi kapsamında daha önce açılmış olan Kazım Karabekir Caddesi’ne paralel yoldan, kesintisiz olarak devam ettiriliyor” diye konuştu.


YOL GENİŞLİYOR

Üçpınar, Kazım Karabekir Caddesi’nin 3 gidiş-3 geliş olmak üzere 6 şeritten, 4 gidiş- 4 geliş 8 şeride çıkarılacağını bildirerek, “Yol genişletme çalışmasıyla, Ankara’nın merkezi caddelerinden olan Kazım Karabekir Caddesi’nde trafik daha rahat ve akışkan hale gelecek” dedi. Çalışmaların, geceli gündüzlü hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Üçpınar, “Ekiplerimiz, Keçiören-Tandoğan istikametinde bir taraftan mekanik çalışması yaparken, diğer taraftan asfalt çalışması kapsamında bitümlü temel atmaya başladı” diye konuştu.


Vedat Üçpınar, bu yöndeki işlemlerin ardından, yolun karşı istikametinde de yol genişletmesi ve asfalt serimi yapılacağını, usulsüz otoparkı engellemek amacıyla da her iki yönde, yol kenarlarındaki dükkanların önüne, araçlar için cep şeklinde otopark alanları yapılacağını bildirdi.


Hürriyet 


Geri Dön