27 / 04 / 2024

Ankara Keçiören'e dev eğitim yatırımı!

Ankara Keçiören'e dev eğitim yatırımı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'nın Keçiören ilçesine yapılacak Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temeli atıldı. Temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Keçiören’de inşa edilecek.  Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temeli düzenlenen temel atma töreniiyle gerçekleşti. Temel atma törenine  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.


Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temel atma töreni  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı. Keçiören Gümüşdere Mahallesi’ne yapılacak kampüs, Tarım Meslek Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi olarak 3 bölümden oluşacak. 


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İnsana verilen değer, emek ve hizmetle ölçülür, daha iyi bir gelecek için eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tekli eğitime geçilmesinin ardından ilçelerimize yeni eğitim kurumları kazandırıyoruz. Fatih Projesi, yeni yatırımlar ve müfredattaki yeniliklerle eğitimin niteliğini artırıyor, özellikle bilişim alanında özel içeriklerle öğrencileri bilgi teknolojisi ile donatıyoruz" açıklamasında bulundu.


Ankara Valisi Ercan Topaca ise eğitim altyapısına önemli katkılar sunduklarını ifade etti. Topaca,  "Bilgi toplumunun birer ferdi olacak nesiller yetiştiriyoruz. Ankara’da ilk-orta-lise eğitimi alan 953 bin öğrencimiz var, 62 bin öğretmenimiz de görev yapıyor. Çiftli eğitimden tekli eğitime geçilmesinin ardından oluşan okul eksiklerimizi gideriyoruz. 330 daha yeni okulu Ankara’ya kazandıracağız, imar, ihale ve yatırım çalışmaları devam ediyor. 330 okuldan en büyük payı Keçiören alacak. Keçiören’e 47 yeni okul yapma hedefindeyiz. Özellikle okul arsaları konusunda bizlere destek olan belediyelerimize teşekkür ediyorum, böylece en önemli sorunu karşılıyorlar" şeklinde konuştu. 


Keçiören’e dev bir yatırımın daha kazandırıldığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Bugün Keçiören için mutlu, huzurlu bir gün... Bir hayalimiz gerçekleşiyor. Eksikliğini hissettiğimiz fen lisesini de içine alan 3 nitelikli okulun temelini bugün atıyoruz. Keçiören 903 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 2. ilçesi... Nüfusumuzun 250 bini 18 yaşın altında... Tekli eğitime geçilmesinin ardından okul eksikliğimiz ortaya çıkmıştı. Valiliğimiz ve Bakanlığımızla yapılan toplantılar neticesi bu eksikliklerin giderilmesi yönünde karar alındı hem Bakanlığımıza hem de Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Bu yatırım Keçiören’e değer katacak" dedi.

Gümüşdere Mahallesi’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğine de değinen Ak, "Büyükşehir Belediyemizin imar düzenlemesiyle burası yepyeni bir görünüme kavuşacak. Marşlara konu olan Gümüşdere’yi doğaya dönüş projesi kapsamında yeniden Keçiören’e kazandırdık. İçinde bulunduğumuz Gümüşdere Mahallesi Keçiören’in en stratejik noktası... Ulaşım ağının ortasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.



Milliyet


Geri Dön