19 / 04 / 2024

Ankara Kızılcahamam Kent Müzesi açıldı!

Ankara Kızılcahamam Kent Müzesi açıldı!

Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ve Ajans desteği ile uygulanmakta olan “Kızılcahamam Kent Müzesi Teşhir ve Tanzim Projesi” kapsamında müze açılışı 16 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti.



2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında bir kültür projesi daha hayat buldu. Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ve Ajans desteği ile uygulanmakta olan “Kızılcahamam Kent Müzesi Teşhir ve Tanzim Projesi” kapsamında müze açılışı 16 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti.

Açılışa katılan  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık yaptıkları konuşmalarda Kent Müzesi’nin Kızılcahamam’a getireceği katkıların altını çizdiler.

Proje kapsamında, Kızılcahamam’da kültürel ve doğal mirasın korunmasının sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratarak gelecek nesillere değerleri aktaracak çağdaş bir müzenin temelleri atılmış oldu.

Kalkınma Ajansı verdiği destek ile Kızılcahamam’da kent müzesinin kurulması için ihtiyaç duyulan teknik altyapı donanımının teşhire hazır hale getirilmesine katkıda bulundu. Bu proje ile ilçede turizm alt yapısının güçlenmesi sağlanacak ve ilçenin tarihi, doğal ve turistik değerleriyle tanıtımı 4 mevsime yayılacak. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş meslekleri tanıtacak olan müze, gelecek nesillere kültürel aktarım sağlayacak.



Hürriyet 


Geri Dön