16 / 04 / 2024

Ankara Macunköy 3’üncü etapta dönüşüm başlıyor!

Ankara Macunköy 3’üncü etapta dönüşüm başlıyor!

Planlı ve düzenli yapısıyla ailelerin tercihi olan Yenimahalle ilçesi, özellikle son dönemde belediye eliyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgi görüyor. 



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macunköy 3’üncü etap için kolları sıvadı. Yaklaşık 10 hektarlık alanda çalışmalara başlayan belediye, 130 gecekonduyu yıkarak yerine 474 modern konut hayata geçirecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yenimahalle’de gecekonduların yerine sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselecek. Yamaçevler’de kentsel dönüşüm projesine başlayarak hazırlıklarını tamamlayan belediye, Macun Mahallesi 3’üncü etap için de çalışmalara başladı.

Macun Mahallesi Gecekondu Önleme Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanan belediye, bu kapsamda  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. Projede sanayi alanı içerisine sıkışmış gecekondu bölgesinin en verimli şekilde değerlendirilmesi, çarpık şekilde ömrünü tamamlamış gecekonduların yıkılarak, yerine çağdaş ve yaşanabilir konutların inşası amaçlanıyor.

Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabı kapsamında bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. 
 


Geri Dön