28 / 03 / 2024

Ankara Mebuskent konutlarına yoğun ilgi!

Ankara Mebuskent konutlarına yoğun ilgi!

Aymor Grup tarafından gerçekleştirilen konut projelerinden Mebuskent, sunduğu sağlıklı yaşam imkânları dolayısıyla en fazla doktorların tercihi oldu.



Konut seçiminde artık projenin kurulduğu alanın coğrafi özellikleri, doğa ve yeşille uyumu, sunulan zengin spor imkânları rol oynuyor. Ankara’da yeni konut projeleri, sağlıklı bir çevre, doğal yaşam, güvenli barınma imkânı ve diğer sosyal ihtiyaçları bünyesinde barındıran “yaşam merkezleri” konseptinde tasarlanıyor. Bu projeler içinde Aymor Grup tarafından gerçekleştirilen Mebuskent, sunduğu sağlıklı yaşam imkânları ile bir adım öne çıkıyor. Projenin kurulduğu Karacakaya mevkisi, 1.100 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden biri. Bu yönüyle, şehrin gürültü ve karmaşasından; egzoz gazlarıyla kirlenmiş havasından kaçanlara doğayla, yeşille iç içe, bol oksijenli bir ortamda yaşama imkânı sunuyor.

AİLE BAŞINA 25 AĞAÇ DÜŞÜYOR

Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, projenin, Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi olduğunu belirtti. Yerleşkenin yüzde 87’sini yeşil alan ve yaşam alanlarının oluşturduğunu, beton alanların payının sadece yüzde 13’te kaldığını söyleyen Ayhan, “Buraya meyve ağaçları dâhil her türden 23 bin ağaç dikiyoruz, aile başına 25 ağaç düşecek. Yani her ailenin küçük bir korusu olacak” dedi.

Ayhan’ın verdiği bilgiye göre, “Şehir içinde koca bir şehir” konseptiyle Mart 2013’te; Çakırlar bölgesindeki 388 dönümlük bir alanda inşasına başlanan ve 332 villa ve 10 bloktan oluşan projede teslim 2016 sonunda gerçekleştirilecek. Proje, 4-5 bin kişilik bir nüfusu barındıracak. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire ve bahçeli villa seçenekleri bulunan Mebuskent’te 86 bin metrekareye yayılmış doğal botanik parkı niteliğindeki yeşil alan içinde; 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alana sahip spor kompleksleri, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun parkları, bir evcil hayvanlar parkı ve ayrıca kreş ve okul yer alıyor.

BİSİKLET YOLU

Bisiklet kullanımına odaklı alt yapısı ile bu alanda da öncülük yapan proje, 3 kilometrelik uzunluğu ile halen Türkiye’nin en büyük bisiklet parkuruna sahip yerleşim projesi. Burada yerleşim içi trafik alt yapısı, çevre düzenlemesi ve tüm donatılar, bisiklet kullanımına odaklı ve bunu özendirecek şekilde hazırlanıyor. Ada içi tüm sinyalizasyonlar bisiklet kullanıcılarına göre ayarlanacak. Bisiklet için yeterli park alanları ayrıldı. İsteyenler ada içi ulaşımı tamamen bisikletle yapabilecek. Dört giriş nizamiyesinde ücretsiz mebuskent bisikletleri yer alacak. Dileyen misafirler arabalarını ada dışında bırakarak, bu bisikletleri alıp ada içinde kullanabilecek.

Kürşat Ayhan, burada bisikletlilerin ’ayrıcalıklı’ olacağını ifade etti.

EVCİL HAYVANLARA “RESİDENCE” KONFORU, HERKESE HOBİ BAHÇESİ

Proje, apartmanda komşularıyla ciddi sorunlar yaşayan hayvan severlerin bu sorununu kökten çözüyor. Projenin bulunduğu yerleşke içinde kurulan evcil hayvan parkında her aile sorunsuz biçimde kendi hayvanını besleyip barındırabilecek. Evcil hayvan parkında isteyen her ailenin kendine ait bir yeri olacak. Hayvan sahipleri birlikte geçirdikleri zamanlar dışında hayvanlarını buraya teslim edecek. Gece buraya bırakılan köpekler havlamaları ile kimseyi rahatsız etmeyecek ve hayvan sahibi komşuları ile sorun yaşamayacak. Ev hayvanları için bir çeşit “otel” niteliğindeki evcil hayvan parkı, hayvan sahiplerine alışveriş, kısa ya da uzun gezmeler, tatile çıkma durumlarında büyük rahatlık ve hareket alanı sağlayacak.

Mebuskent sakinleri, hobi bahçelerinde kendi organik ürünlerini yetiştirme imkânına sahip olacaklar. Burada oturanlar 7/24 kesintisiz güvenlik hizmeti alacak.


Hürriyet




Geri Dön