26 / 04 / 2024

Ankara Oran'daki harabe iş merkezinde yıkım olacak mı?

Ankara Oran'daki harabe iş merkezinde yıkım olacak mı?

Ankara Hürriyet’in “Harabe iş merkezi” başlığıyla gündeme getirdiği Oran’da atıl durumdaki iş merkezinde iki yıldır hiçbir gelişme olmadı. Yıkım için 41 kişiden ‘olur’ alan site yönetimi, bir kişinin muvafakat vermemesi nedeniyle çaresiz kaldı.



Oran Yıldızı Apartmanı sakinleri, 36 yıl önce yapılan ancak bir türlü tamamlanamayan 44 dükkanlı iş merkezinin yıkılmasını istiyor. Oran Zülfü Tiğrel Caddesi’ndeki mezbele binanın yıkılması için 41 kişinin muvafakatını alan apartman yönetimi, bir kat malikinin olur vermemesi üzerine konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Binanın Suriyelilerin ve madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini söyleyen Apartman Yöneticisi Selçuk Baş, “Yıkılıp yerine yapılacak olan proje hazır. Bir kişinin olur vermemesi önümüzü tıkadı. Adli tatil bittikten sonra son çare olarak mahkemeye vermeyi düşünüyoruz” dedi. İş merkezinin yıkılıp yeniden yapılmasını istediklerini belirten Baş şöyle konuştu:


YIKIM İÇİN BİR OLAY MI OLMALI?

“Yıllardır bu halde olan iş merkezini inşa eden firma yeni projeyi hazırlamış. Yıkılıp yerine yapılacak olan proje hazır. Biz bunu kabul ediyoruz. Binanın yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Apartman ile iş merkezi inşaatı aynı ada parsel üzerinde. Apartmandaki 41 kişi yıkım için olur verdi. Ancak bir kişinin olur vermemesi önümüzü tıkadı. Kendisiyle konuştuk ama çözüm alamadık. Neden böyle bir direnme içerisinde anlamış değiliz. Adli tatil bittikten sonra son çare olarak mahkemeye vermeyi düşünüyoruz. Bina yıllardır bu durumda. Suriyeliler gelip burayı kullanıyor. Başıboş köpeklerden geçilmiyor. İçindeki demirler bile çalındı. Madde bağımlıları gelip içinde ateş yaktılar, kaç defa yangın çıktı. Yangın raporları halen duruyor. Zaman zaman polisi aramak zorunda kalıyoruz. Kaymakamlığa, belediyeye, Çevre ve Şehricilik Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Yarın bir gün burada bir çocuk istismarı olsa, bir ceset atsalar kim sorumlu olacak? Yıkılması için bir olay olması mı lazım?”


Hürriyet Ankara



Geri Dön