28 / 03 / 2024

Ankara “U” dönüşü köprüsü açıldı!

Ankara “U” dönüşü köprüsü açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsü trafiğe açıldı.




Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kısa sürede tamamlanan “U” dönüşü köprüsünün asfaltı serilip, yol çizgileri de tamamlanarak trafik ve sürüş emniyeti sağlandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Çevre Otoyolu’nun en yoğun olduğu noktanın Anadolu Bulvarı ile kesiştiği ve Hurdacılar Sitesi’nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Özellikle Sabah ve akşam pik saatlerde bu bağlantıdaki trafik yoğunluğu nedeniyle otoyolda uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu da kesintisiz ulaşım yolu olma özelliği taşıyan Çevre Otoyolu’ndaki trafik güvenliğini olumsuz etkiliyordu. Trafiğe açılan Hurdacılar Kavşağı ’U’ dönüş köprüsü ile Hurdacılar Sitesi Kavşağı’ndaki trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz.” Vedat Üçpınar, kısa sürede tamamlanan “U” dönüşü köprüsünün 2 şeritli ve 60 metre uzunluğunda olduğunu söyledi. Köprünün asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından trafiğe açıldığını belirten Üçpınar, Keçiören yönünden gelip Anadolu Bulvarı şehir merkezi yönüne dönecek araçların hiç trafik ışığında beklemeden Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi tarafında “U” dönüş köprüsüyle transit ilerleyebileceklerini söyledi.

İkinci “U” Dönüşü Köprüsü Proje kapsamında ASKİ arıtma tesisi önünde de ikinci “U” dönüşü köprüsü yapımına başlandığını belirten Vedat Üçpınar, “Yakacık Mahallesi ve Hurdacılar Sitesi’nden çıkan araçlar otoyola bağlanacak. Çevre Yolu’nun Yuva Mahallesi yönünden gelenlerin, Karşıyaka Mezarlığı tarafına dönüşleri de transit olarak sağlanabilecek” dedi. Üçpınar, ikinci “U” dönüş köprüsünün fore kazık imalatlarının bittiğini, betonarme imalatlarının devam ettiğini bildirdi.


Milliyet 



Geri Dön