26 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle ihalesine rekor teklif geldi!

Ankara Yenimahalle ihalesine rekor teklif geldi!

Emlak Konut GYO’nun “rekor” fiyatlı ihalelerine yenisi eklendi. Ankara Yenimahalle ihalesine, 1 milyar 258 milyon 365 bin liralık teklif geldi. İpi Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Çiftay İnşaat ortaklığı göğüsledi.



Emlak konut GYO, İstanbul’dan sonra Ankara’daki ihalelerinde de rekora imza attı. İstanbul’a rakip şehirler ve projelerle, başta  Ankara  olmak üzere Anadolu’nun tüm illerine girme hedefi olan emlak Konut GYO, bu kapsamda “Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda en yüksek teklif, 1 milyar 258 milyon 365 bin lira ile Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat - Çiftay İnşaat İş Ortaklığı’ndan geldi. Emlak Konut GYO’dan yapılan açıklamada ortaklığın, 4 milyar 194 milyon 550 bin lira ile arsa satışı karşılığı toplam satış geliri için de rekor denebilecek en yüksek teklifi verdiği belirtildi. Daha önce Emlak Konut GYO’nun, İstanbul İstinye’deki 158 dönüm arsası için Tahincioğlu Gayrimenkul - Tahincioğlu Yapı - Nida İnşaat İş Ortaklığı, satış toplam geliri olarak 3 milyar 672 milyon vermişti. İstanbul Seyrantepe’de, Türk Telekom Arena’nın yanında bulunan 36.7 dönümlük arazi içinse yine rekor teklif alınmıştı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen 26 firmasının yarıştığı söz konusu ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 300 milyon liralık toplam satış geliri ile Gül İnşaat Proje ve Gül İnşaat iş ortaklığı vermişti.


125 bin metrekare

Ankara’daki ihaleye ilişkin Emlak Konut GYO’dan yapılan açıklamada, tekliflerin değerlendirme aşamasında olduğu belirtilirken, ihaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 622 milyon lira olduğu ifade edildi. Değerlendirme sonunda kazanan şirket, 125 bin metrekarelik alanda çeşitli alt ve üst yapılar inşa edebilecek. Parselin yola cepheli bölümünde inşaat uygulamasından bağımsız olarak cami, müştemilatı ve otoparkı ise vaziyet planıyla belirlenecek.


Milliyet


Geri Dön