24 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'de atıl yurt binası korku saçıyor

Ankara Yenimahalle'de atıl yurt binası korku saçıyor

Yenimahalle’de 5 yıldır atıl halde bekleyen ve madde bağımlılarının meskeni haline gelen 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’nda, önceki gün yine yangın çıktı. Çevredekiler, binanın kaldırılmasını istiyor.



Yıllardır atıl halde bekleyen ve madde bağımlılarının mesken edindiği Yenimahalle’deki 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’nda ikinci kez büyük yangın çıktı. 

Çıkan yangın paniğe neden olurken, kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle çevreyi yoğun duman sardı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Bina ile ilgili endişelerini ve meydana gelen sıkıntıları daha önceden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yazdıkları bir dilekçe ile ilettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, olayın ardından şöyle konuştu:


BEN YIKIP YAPMAYA HAZIRIM


“‘Belediye olarak yıkımını yapalım’ dedik. Ama olumlu bir yanıt alamadık. Bir milyona yakın nüfusu olan Yenimahalle’deki hükümet konağı yetersiz kalıyor. Bu metruk bina yıkılarak ilçenin değişik bölgelerine yayılmış olan emniyet, milli eğitim, sağlık ve nüfus müdürlükleri bir araya toplanabilir, Yenimahalle Belediyesi ve hükümet konağı yan yana olabilir. Bu vatandaşlarımızın daha rahat hizmet alması için de çok önemli bir çalışma olabilir. Burayı ya ilgili kurumlar yapsın yada bana yetki versinler, ben hafriyatını temizler yaparım. Göreve hazırım.


EMNİYET ASAYİŞ PROBLEMİNİ BİLİYOR


Burası tinercilerin, sarhoşların mekanı haline geldi. Yenimahalle’nin göbeğinde bir yer. Burayı mesken tutan kişiler ateş yakıyor ve bu ateş her yanı sarıyor. Bu bina, Yenimahalle’nin kanayan yarası oldu. Binanın yanında benzin istasyonu, okul, pazar yeri, sağlık ocağı var. Bu bina ilçemiz için tehdit oluşturuyor. Vatandaşlarımız bu binanın önünden geçerken tedirginlik yaşıyor, akşam belirli bir saatten sonra kimse geçemiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerimiz de buradaki asayiş problemini biliyor. Burası patlamaya hazır bir bomba gibi, bu bomba buradan bir an önce kaldırılmalıdır.”


YOL KESİP PARA İSTİYORLAR


Sokaklarda yaşayan çocukların, 5 yıl önce kapatılan 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’nu mesken tuttuğunu belirten mahalleli ise atıl binanın, mahallelinin kâbusu haline geldiğini söyledi. Atıl binada yatıp kalkan bir grup çocuğun, binanın hemen karşısında bulunan ticaret meslek lisesi öğrencilerine de kötü örnek olduğunu aktaran vatandaşlar, “Bazı öğrenciler de teneffüslerde veya dersi asıp, bu çocuklarla binaya giriyor, burada bali veya tiner çekiyorlar. Binanın önünden geçenlerden ise yol kesip para istiyorlar. Devlet 5 senedir buraya kayıtsız kaldı. İlgililer bir an önce harekete geçip bu kabusa bir son versin” diyerek tepkilerini dile getirdi.



Hürriyet




Geri Dön