25 / 04 / 2024

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmalara başladı. Kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar yenilenecek.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanlarını ortadan kaldırmak için harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm alanlarına yenilerini ekliyor. 


Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmaları hayata geçiriyor. 3 yeni kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı alanlarda prosedür çalışmalarını tamamladı. 


Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesi sınırları içerisinde “Antenler-Vericiler” bölgesi olarak bilinen alanda, “Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” için inşa öncesi çalışmaları başlattı. 763 bin 330 metrekare büyüklüğündeki bir alanı kapsayan projede, Büyükşehir Belediyesi 93 tapu tahsis belgeli ve 207 adet belgesiz olmak üzere toplam 300 gecekondunun tespitini gerçekleştirdi. 


Gümüşdere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Keçiören ilçesi Gümüşdere Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 109 bin 531 metrekarelik sorunlu alanda 144 adet ruhsatlı ve 285 adet ruhsatsız olmak üzere toplamda 429 adet bağımlı ve bağımsız bölüme sahip mesken tespit edildi. Projenin uygulanması çalışmalarına başlandı.


Şirindere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 

Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi sınırları içerisindeki 17,26 hektarlık alanda gerçekleştirilecek projede 13 bin metrekare alan bulunuyor.  142 adet yapı, imar affına müracaat olmayan 86 adet yapı, tapulu mülkiyeti üzerinde bulunan 13 adet yapı ve imar yolu üzerinde kalan (yolda kalan) 11 adet yapı olmak üzere toplamda 252 adet yapı proje alanı içerisinde yer alıyor.




Milliyet


Geri Dön