20 / 04 / 2024

Ankara'da 4 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara'da 4 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacı ile çalışmalarını hızla sürdürüyor. 



Başkent’in farklı bölgelerinde yapımını gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı başından bugüne kadar 2 bin 872 gecekondunun yıkım ve tahliyesini gerçekleştirdi. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre kentsel dönüşüm alanlarındaki gecekonduların yıkımı ve tahliyesi Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. 

Hıdırlıktepe, Mamak, Dikmen ve Bala’da da gecekondularda riskli yapı ya da metruk yapıların yıkımlarını devam ettiren Büyükşehir Tahliye ve Yıkım Şubesi ekipleri, yılbaşından bugüne kadar  Ankara  genelinde 2 bin 872 gecekonduyu ve oturulamaz raporlu yapıyı yıktı.

Belediye ekiplerinin Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 730, Hıdırlıktepe’de 494, Bala’da 91 ve Dikmen 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde 407 gecekondu ile farklı alanlarda bulunan metruk yapıların yıkımı ve tahliyesini tamamladı.

 


Geri Dön