29 / 03 / 2024

Ankara'da boş arsalara kaçak hafriyat dökümü mü yapılıyor?

Ankara'da boş arsalara kaçak hafriyat dökümü mü yapılıyor?

Başkent’teki kaçak hafriyat ve moloz dökümleri devam ediyor. Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, yaşadıkları bölgenin döküm alanına çevrildiğini belirterek, “Her köşe başında bir çöp ve moloz yığını var, bu pislikleri dökenlere yaptırım uygulansın” dedi.



Ankara Hürriyet, Başkent’in birçok bölgesinde kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile ortaya çıkan çevre felaketlerini gündeme getiriyor. Dikmen Keklikpınarı, Eymir Gölü yakınları, İmrahor Vadisi, Dikmen Vadisi ve Mamak Kusunlar’daki kaçak hafriyat ve moloz dökümleri önlenemezken, bu kez de Dikmen Akpınar Mahallesi’nde boş arazilere bırakılan hafriyat ve çöp yığınları ortaya çıktı. Akpınar Mahallesi’nde, Konya Yolu’na paralel bir şekilde devam eden 820. Sokak ve 845. Cadde’nin farklı noktalarına dökülen hafriyat ve molozlar görüntü kirliliği yaratıyor.


DÖKÜM ALANI GİBİ KULLANILIYOR

Çevre sakinlerinden Selen Güleryüzlü, yetkililere konu hakkında defalarca şikayette bulunduklarını ancak bölgeye moloz dökümüne devam edildiğini dile getirerek, “Buraya hafriyat dökenler hakkında ciddi bir yaptırım uygulanmadığı sürece manzara değişmeyecek. Bölgeyi sil baştan temizlemeleri gerekiyor. Her köşe başında bir çöp ve moloz yığını var. Sorumsuz kişiler, Akpınar Mahallesi’ni döküm alanı gibi kullanıyor” diye konuştu.


ŞEHRİN DÖRT BİR YANI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Başkent’teki kaçak döküm alanları, Çankaya bölgesinde yoğunlaşıyor. Dikmen Vadisi, Eymir Gölü çevresi ve Keklikpınarı’nda sorumsuzca kirletilen alanlar, insan sağlığını tehdit ediyor. Mamak Kusunlar’da oluşturulan kural dışı döküm sahası ise yeşil alanları öldürüp, çevresindeki göletleri kurutuyor.  Ankara  Hürriyet’in son dönremde gündeme getirdiği kaçak döküm alanları şöyle:


KEKLİKPINARI’NDA ‘ÇÖP’TEPE

Dikmen Tepesi’ndeki Keklikpınarı verici istasyonlarının bulunduğu ve eskiden taş ocağı olarak kullanılan alanda çöp tepeleri oluştu. Yetkililer konuya duyarsız kalırken, bölge sakinleri, “Alkol, uyuşturucu, çöp. Ne ararsanız bu tepede var. Kamyonların biri gidip, biri geliyor. Tüm bunları belediye ekiplerine bildirmemize rağmen kimse burayla ilgilenmedi” dedi.


MOLOZ TEHLİKESİ EYMİR’E DAYANDI

Ankara’nın açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş en önemli parçalarından birisi olan Eymir Gölü’nü inşaat atıkları tehdit etmeye başladı. Eymir’e gelen Ankaralılar, “TRT Genel Müdürlüğü’nün bitişiğinden Eymir’e inen yol, duyarsız kişilerin kurbanı oluyor. Yamaç boyunca moloz ve çöp atıklarıyla dolu olan manzarayı görünce şok olduk” dedi.


DÖKÜM SAHASI YERİNE GÖLETE DÖKÜYORLAR

Mamak Kusunlar, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bölgedeki döküm sahası yerine boş arazilere ve yol kenarına bırakılan moloz ve çöpler, yeşil alanları öldürüyor, göletleri kurutuyor. Çevre sakinleri ise, “Döküm sahasına para vermek istemeyen bilinçsiz insanlar, çöplerini etrafa bırakıyor. Yeşil alanlarımız ölüyor” diye tepki gösterdi.


DİKMEN VADİSİ DE ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Başkent’in en önemli projelerinden biri olan ve sürekli yıkım gerginlikleriyle gündeme gelen Dikmen Vadisi’nin 3 ve 4’üncü etabında oluşan çöp yığınları insan sağlığını tehdit ediyor. Bölgeye hakim olan keskin koku ise çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Bölge sakinleri, barakalar kurarak bölgeye yerleşen kağıt toplayıcı ve mültecilere belediyelerin ilgisiz kalmasından yakınıyor.


Hürriyet Ankara


Geri Dön