26 / 04 / 2024

Ankara'da Çankaya Köşkü'ne giden yolu mahkeme kapattı!

Ankara'da Çankaya Köşkü'ne giden yolu mahkeme kapattı!

Ankara, trafik kaosuyla karşı karşıya. Başta Cumhurbaşkanlığı'na giden yol olmak üzere, büyükelçiliklerin de bulunduğu Ankara'nın en önemli yol güzergahı kapatılıyor



Ankara 8. İdare Mahkemesi, Çankaya Belediyesi, Peyzaj Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası  Ankara  Şubesi'nin açtığı dava sonucunda Ankara'nın merkezinde yer alan Kuğulu Kavşağı'nı 'imar planlarına uygun olmadığı' gerekçesiyle kapatma kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkeme kararının uygulanması zorunluluğu nedeniyle 10 gün içinde Kuğulu Kavşağı'ndaki iki altgeçitle üstteki kavşağı bariyerle kapatacak. Böylece başta Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne giden yol ile büyükelçiliklerin bulunduğu yol için alternatif güzergah belirlenmesi gerekecek.

Kapatılma kararı Kuğulu Kavşağı üzerinde çalışan taksicileri şaşırttı. Kararın siyasi olduğunu savunan taksiciler, kapatma kararının vatandaşa yapılan en büyük eziyet olacağını söyledi.

2009 yılında da Çankaya Belediye Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Akay Kavşağı'nın trafiğe kapatılması için mahkemeye başvurmuştu. Ankara İl İdare Mahkemesi'nin verdiği kavşağın kapatılması kararıyla ciddi bir kriz yaşanmış, ancak mahkemenin belirlediği kapatılma tarihinden bir gün önce alınan yürütmeyi durdurma kararı sonucu trafik akışı kesintiye uğramamıştı.

Kararı, aklım havsalam almıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alınan kararı 'inanılmaz ve uygulanması imkansız' bulurken, "5,5 yıl önce başlanılan, başlandığı sırada önce yürütmeyi durdurma kararı verilen, bilahare yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldığı için yapımı tamamlanan Kuğulu altgeçitleriyle ilgili uygulanması Ankara'ya felaket meydana getirecek bir kararın verilmiş olmasını hayretle karşılıyorum. Altgeçitlerini kapatacağız ve trafik felç olacak. Bu karar nasıl verildi, aklım havsalam almıyor." dedi. Gökçek, 23 Kasım 2011 Çarşamba günü sabahından itibaren kararın uygulanacağını ve yolun trafiğe kapatılacağını söyledi.
MEVLÜT KARABULUT /Zaman


Geri Dön