23 / 04 / 2024

Ankara'da Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Ankara'da Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Türkiye’nin sıra dışı kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 bin yeni konut inşa edilecek.



Türkiye’nin en sıra dışı kentsel dönüşüm projesi Ankara’nın Keçiören ilçesinde başlıyor. Hayata geçirilen Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 68 hektarlık alanda 6 bin konut yapılacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, projenin Türkiye’nin sıra dışı kentsel dönüşümü olduğunu söyledi. Ak, “Bu proje ile Keçiören’in en büyük ve önemli projelerinden biri gerçekleşmiş olacak. Burayı bir vadi projesi şeklinde yapıyoruz, ismini de Şelaleler Vadisi koyduk. Burası eğimli ve zor bir arazi. Bu arazide konut yapılacak yerler ayrılacak diğer yerler ise tamamen yeşil alan olarak planlanacak. Ormana yakın olduğu için orman da bu tasarımın en önemli parçası haline gelmiş oluyor. 800’e yakın hak sahibimiz bulunuyor, Hak sahipleri ile toplantılar yapıp proje ile ilgili fikirlerini aldık, ulaşım yolların devamlılığının sağlanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor ayrıca parselasyon planlarımız hazır. Tapu ve tescil işlemleri başlayacak, yılsonuna kadar bu işlemlerin de bitmesini bekliyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön