23 / 04 / 2024

Ankara'da İzmir Caddesi'nin hali ne olacak?

Ankara'da İzmir Caddesi'nin hali ne olacak?

Kızılay İzmir Caddesi’nde esnaf, bir ay önce internet alt yapısı için sökülen kaldırım taşlarının bir kenara bırakılıp, hiçbir düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi. Binlerce insan mağdur!



İzmir Caddesi’nde bir ay önce internet alt yapısı için sökülen kaldırım taşlarının bir kenara bırakılıp, hiçbir düzenleme yapılmamasına tepki gösteren esnaf, “İnsanlar taşların arasındaki boşluklara takılıp düşüyor. Yerden kalkan toz, çevrede gıda ürünleri satan dükkanlara giriyor” dedi.


Kızılay  İzmir  Caddesi esnafı, caddenin Atatürk Bulvarı ile kesiştiği bölgede bir GSM şirketinin kazdığı kaldırımın, bir aydır düzeltilmemesine tepki gösterdi.

Kentin merkezinde kalan yoldan, gün içinde binlerce insanın geçtiğine dikkat çeken vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:


“Bölgeye bir ay önce gelen ekipler, cadde üzerindeki kaldırım taşlarının bir sırasını söküp çalışma yaptı. İşleri bitince taşları yerlerine dizeceklerini düşünmüştük ama Atatürk Bulvarı üzerindeki üst geçidin dibine bırakıp gittiler. Şu anda kaldırımdaki çukur nedeniyle caddede yürümek zorlaştı. İnsanlar taşların arasındaki boşluklara takılıp düşüyor. Yerden kalkan toz nedeniyle de çevrede gıda ürünleri satan dükkanlar zor duruma düşüyor. İnsan sağlığı tehdit altında. Üst geçidin altına yığılan taşlar ise Başkent’in göbeğinde çirkin bir görüntüye sebep oluyor. Yetkililerin caddeyi en kısa sürede eski görünümüne kavuşturmasını bekliyoruz.”


‘AKROBASİ YAPIYORUZ’


İzmir Caddesi’ne alışveriş yapmak için geldiğini belirten bir vatandaş ise, “Son dönemde birkaç kez uğradığım caddede manzaranın hala değişmediğini gördüm. Bayram arifesinde burada büyük bir kalabalık vardı. İnsanlar kaldırımdaki boşluklara takılıp, düşmemek için akrobasi yapmak zorunda kaldı. Sorunu çözecek yetkililerin mutlaka buradan geçtiğini düşünüyorum, hiç kimse çözüm üretmiyor. Burada yaşlı biri ya da ufak bir çocuk düşüp, yaralansa bunun sorumlusu kim olacak” diye konuştu.



Hürriyet Ankara




Geri Dön