18 / 04 / 2024

Ankara'da kiralık daire bulmak zor!

Ankara'da kiralık daire bulmak zor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, "Gayrimenkul son 10 yılda büyük bir ivme kazandı. Artık dağ tepe ev doldu. Ankara'da satılık ev çok ancak kiralık yok. İnşallah bunun sonu hüsranla bitmez" diye konuştu.



Emlak uzmanı Salim Taşçı, 6 milyon nüfuslu Ankara'da satılık evin çok olduğunu belirterek, "Ama kiralık yok" diye konuştu.


Gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Ankara'nın ünlü Gayrimenkul Uzmanı Salim Taşçı, son zamanlarda değişen emlak sektörünü değerlendirdi. Taşçı, "Gayrimenkul son 10 yılda büyük bir ivme kazandı. Artık dağ tepe ev doldu. Ankara'da satılık ev çok ancak kiralık yok. İnşallah bunun sonu hüsranla bitmez" diye konuştu. 


"BAŞKENTTE KONUT SIKINTISI VAR"


Yaz döneminde Ankara'da kiralık konut bulmanın çok zor olduğunu anlatan Taşçı, Temmuz- Ağustos aylarında kiralık levhasına rastlamanın neredeyse mümkün olmadığını söyledi. Taşçı, bunun nedenlerini ise şöyle sıraladı: "Ankara dışından üniversite eğitimi için gelen öğrenciler var. Onlar ev kiralıyor. Aynı zamanda tayin mevsimi. Kentsel dönüşümden dolayı evleri olan çok sayıda kişi kiraya çıkıyor. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu Dilara w yerlerden Tandoğan Dögol Caddesi, Cebeci, AYDOGDU Bahçelievler ve Kurtuluş'ta kiralık ev bulmak artık çok zor." 


'ŞU AN EV SAHİPLERİ KRAL'


Salim Taşçı, kiralık konutta yaşanan sıkıntı yüzünden bir ev boşaldığında birden fazla talebin ortaya çıktığını ifade ederek, "Talep fazla olduğu için kiralarda yüzde 15 ile 20 arası yükselme var. Cebeci'de 3 + 1 bir dairenin kirası bin liradan başlıyor. Bu rakam Bahçelievler'de 1200-1500 TL arasında değişiyor. Öğrenci yoğunluğundan dolayı Çankaya'daki kiralar bu semtlere oranla daha düşük kaldı. Ama buralarda da ev bulmak sıkıntılı. Çankaya, Oran, Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Kavaklıdere çok eski semtler. Buralarda da bu nedenlerden dolayı kiralık daire yok denecek kadar az" dedi. Taşçı, konutun satış döneminin kış, kiralık daire için ise yaz olduğuna dikkat çekerek vatandaşları da uyardı. 


Hürriyet Ankara


Geri Dön