26 / 04 / 2024

Ankara'da kültür merkezi yapımı için yarışma düzenlenecek

Ankara'da kültür merkezi yapımı için yarışma düzenlenecek

Çankaya Belediyesi, Türkiye'deki tüm mimarların katılımına açık proje yarışması düzenleyecek



Ankara'da büyük bir sanat ve kongre merkezi yapılması hazırlığına giren Çankaya Belediyesi, Türkiye'deki tüm mimarların katılımına açık proje yarışması düzenleyecek.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın kendine yakışır bir kültür-sanat merkezinden yoksun ve çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı bir merkeze gereksinimi olduğu belirtildi.

Çankaya Belediyesi'nin yeni dönemde yapacağı en ödemli işlerden birinin başkente büyük bir kültür-kongre merkezi kazandırma olduğu ifade edilen açıklamada, inşa edilecek merkezin Ankara'nın kimliği ile bütünleşmesi ve kentte simge bir mekan olması için proje yarışması düzenleneceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Türkiye genelinde, isteyen tüm mimarların katılacağı yarışmada mimar ve şehir plancılarından oluşturulacak bir jüri kente en yakışacak projeyi kabul edecek. Ardından kültür merkezi inşaatına başlanacak.

Yarışma tarihi, sanatçılar, meslek odaları ve üniversitelerden uzmanların katılacağı, Ankara'da sanat ve kongre merkezinin nasıl olması gerektiği konusunda, ekim ayı başında ve sonunda yapılacak 2 çalıştayın sonunda
belirlenecek.
A.A


Geri Dön