25 / 04 / 2024

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 



Yenikent-Temelli Yolu projesi ile Ankara'nın sanayi merkezî olma potansiyelini daha da yukarılara taşıdıklarını ifade eden Karaismailoğlu, bu proje ile organize sanayi ve yerleşim alanları büyük bir hızla gelişme gösteren, Temelli Organize Sanayi Bölgesi, Sincan Organize Sanayi Bölgesi ile Sincan ilçesinin şehir merkezine girmeden, daha konforlu ve güvenli bir şekilde TEM Otoyoluna (Yenikent) bağlantısını sağladıklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, 275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde Otoyolu’nu 16 Aralık 2020'de hizmete açtıklarını belirterek, bu otoyol ile Edirne'den Şanlıurfa'ya bin 230 kilometre uzunluğunda kesintisiz otoyol bağlantısını da tesis ettiklerini vurguladı. Karaismailoğlu, böylece Ankara-Niğde arası mevcut yolda 4 saat 14 dakika süren yolculuk süresinin 1 saat 52 dakika azalarak 2 saat 22 dakikaya düştüğünü kaydetti.

Ankara da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

"DEMİRYOLU ULAŞIMINDA ANKARA'YA ÇAĞ ATLATTIK" 

Karaismailoğlu, demiryolu ulaşımında da Ankara'ya adeta çağ atlattıklarını söyledi. Kuzey-güney ve doğu-batı hatlarının kesişimindeki Ankara’yı hızlı tren ağlarının merkezine dönüştürdüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, “Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya yüksek hızlı tren hatlarını hizmete aldık. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu hattı yapım çalışmalarında sona geldik. Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

Dünyanın birçok şehrinde ulaşımın en kolay ve hızlı sağlandığı yollardan birinin metrolar olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “2012 de Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüzce devraldığımız Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan/Törekent ve Tandoğan-Keçiören hatlarını hızla tamamladık. Yıllar boyunca sadece Kızılay-Aşti ve Kızılay-Batıkent olan 2 hat sayısını 5'e çıkardık. Modernize ederek yüksek standartlı bir ulaşım imkânı tesis ettiğimiz Başkentray ile hem Eskişehir Yolu hem de İstanbul Yolu'ndaki trafik yoğunluğunu büyük oranda azalttık. Şu anda Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlayacak AKM-Gar-Kızılay Metrosu yapım çalışmalarına başarıyla devam ediyoruz” diye konuştu.


Geri Dön