19 / 04 / 2024

Ankara'da Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılışı yapıldı!

Ankara'da Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılışı yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yeni Çiftlik Bulvarı, Başbakan Erdoğan tarafından açıldı. Başbakan Erdoğan, Melih Gökçek'in isteği üzerine Yeni Çiftlik Bulvarı'na 'Ankara Bulvarı' adını verdi...



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Başkent trafiğinin yeni atar damarlarından olacak Yeni Çiftlik Bulvarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete girdi.


Başbakan Erdoğan Yeni Çiftlik Bulvarı'na 'Ankara Bulvarı' adını verdi.


Viyadükleri, alt-üst geçitleri ve bağlantı yollarıyla 14 kilometre boyunca uzanan Bulvar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından boydan boya pırıl pırıl yapıldı. 


TRAFİK DAHA DA RAHATLAYACAK


Büyükşehir Belediye Binası arkası, Celal Bayar Bulvarı Dört Mevsim Tandoğan Çevre Parkı'nda düzenlenecek törenle hizmete girecek olan 14 kilometrelik dev bulvar, Başkent'teki Zafer Bayramı coşkusunu ikiye katlayacak.


Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut'taki Hava Hastanesi arasındaki 14 kilometrelik gidiş-geliş toplam 8 şeritlik, yeşiller içindeki Yeni Çiftlik Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yollarının alternatifi olarak hizmet verecek. 1 milyon metrekarelik yeşil alanıyla Türkiye'nin en yeşil yolu olma özelliğiyle de dikkat çeken Bulvar, üzerindeki 2 dev viyadük, 17 alt-üst geçit ve köprü ile toplam 19 kilometre uzunluğundaki 19 ayrı bağlantı yoluyla da çevresindeki bölgeleri birbirine bağlayacak.


Başkent trafiğini daha da rahatlatacak olan yepyeni bulvar, üzerinde rekorlara imza atılan tünel, köprü, yeşil alan ve yol yapım çalışmalarıyla güvenli, modern ve konforlu sürüş keyfinin yaşatıldığı Ankara yollarına yepyeni bir değer katacak.


Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açılış töreni öncesi birer konuşma yaptı. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ağacı, çimi, çiçeği ile Türkiye'ye örnek yeşil bir bulvar yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramımızda, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı bu bulvarımız Ankara'nın ana atardamarlarından birisi olacak” dedi. 


ADI 'ANKARA BULVARI' OLSUN


Başbakan Erdoğan, Melih Gökçek'in yapılan bulvara isim verme önerisine ise şöyle yanıt verdi: Bu köprünün adı dedi Melih Gökçek. Ne olsun? 30 Ağustos'u kutluyoruz. Dedim ki Melih Bey Ankara'da Ankara'nın adıyla müsamma bir köprü var mı? Başkent Ankara'da Ankara ismiyle köprü yok. Bu bulvarın adı Ankara Bulvarı olsun. Medya beğenmediniz mi yoksa? Başkent Ankara'nın verildiği bir bulvar yok. Meclisinizde görüşürsünüz. Benim teklifim bu


Başbakan Erdoğan,Yeni Çiftlik Kavşağı ve Ankara'ya yaptığı hizmetler nedeniyle Melih Gökçek'e teşekkürlerini sundu. 


Açılışın ardından Melih Gökçek ve Başbakan Erdoğan, Ankara Bulvarı'nı araçla gezerek incelemelerde bulundu.  


Beyaz Gazete


Geri Dön