19 / 04 / 2024

Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı!

Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı!

Çankaya Belediyesi tarafından bugün Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı. Açılışa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ve Zülfü Livaneli katıldı.



Çankaya Belediyesi yatırımlarına aralıksız devam ederken prestij projelerini de bir bir vatandaşın hizmetine sunuyor. Kültür merkezinden parklara kreşlerden Çankaya Evlerine kadar birçok alanda yatırımlara imza atan Çankaya Belediyesi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Parti Meclisi Üyeleri ve onur konuğu Zülfü Livaneli katıldı. Törene ayrıca, başta İngiltere, Yunanistan ve Almanya olmak üzere pek çok ülkenin büyükelçileri katıldı. Törende CHP’nin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış,  eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’da yeni bir anlayışa imza attıklarını, bu ülkeye, insanlığa değer katan insanları yaşarken onurlandırmanın daha doğru olacağı inancıyla Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’ni inşa ettiklerini belirterek, “Böylesi bir eseri Çankaya’ya kazandırmaktan ve buna Zülfü Livaneli adını vermekten büyük onur duyuyorum. Bazı insanları anlatmak, onları tanımlamak çok zordur. Zülfü Livaneli denildiğinde çok farklı çağrışımlar, isimler, olaylar geliyor aklıma. Zülfü Livaneli denildiğinde Mustafa Kemal geliyor aklıma, Cumhuriyet ve aydınlanma geliyor. Namık Kemallerden Şinasilerden Sabahattin Alilere uzanan bir mücadele çizgisi geliyor aklıma… Elbette Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal geliyor. Abidin Dino, Brecht, Lorca, Neruda geliyor. Çünkü Livaneli hem bu ülkede hem de dünyada akan; demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşlik nehrinin bir koludur. Şimdi aydınların bilincini, mücadelesini ve fikirlerini o bize taşıyor” diye konuştu. 


Hürriyet 



Geri Dön