19 / 04 / 2024

Ankara'daki konut kalitesi İstanbul'da yok!

Ankara'daki konut kalitesi İstanbul'da yok!

İnşaat sektöründe başarılı projelere imza atan Ahmet Pelit,"Ankara'daki konut kalitesi ne İstanbul'da ne de Türkiye'nin başka bir kentinde var" dedi.



İnşaat sektöründe başarılı projelere imza atan Ahmet Pelit, son olarak başkentin en yüksek konut kulesi olan One Tower Diplomatique projesini İTO Yatırım ortaklığında hayata geçirdi Pelit "Ankara'daki konut kalitesi ne İstanbul'da ne de Türkiye'nin başka bir kentinde var" dedi. Uzun yıllardır çalışmalarını Ankara'da sürdüren Ahmet Pelit, başkentin inşaat sektöründeki hızlı gelişimini SABAH Ankara'ya değerlendirdi. 


1) Şehirleşme konusunda Ankara'daki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Ankara, özellikle son 5 yıldan bu yana çok değişti. Şehir dışında yaşayan arkadaşlarım Ankara'ya her gelmelerinde kentteki değişim karşısında oldukça şaşırdıklarım söylüyorlar. Kent büyüyor, modern bir görünüme bürünüyor ve bu durum Başkent'in değerini oldukça artırıyor. Konut alıcısının tercihleri de modern zamanın getirdikleriyle beraber yenilendi. Konutların, yaşamlara değer katması isteniyor artık. Pelit İnşaat olarak biz de bu gelişimin her zaman yanındayız. Aym zamanda yeni yerleşim yerleri de ortaya çıkarken, hayata geçirilen yeni nesil projeler sayesinde kent için önemi olan bölgelerin de yeniden değeri arttı. Çok yalan zamanda sahiplerine teslim etmeye başlayacağımız One Tovver Diplomatique projesini, Ankara'nın en özel yerlerinden Oran'da hayata geçirdik. Projeye başladığımızda Oran, konut projeleri için bugünkü kadar gözde değildi.  Ancak inşaatımız yükselerek, kendini göstermeye başladıkça Oran'ın değeri yeniden artmaya başladı. Bölge, bizden soma çok farklı konut projelerine de ev sahipliği yapmaya başladı. 


2)  Ankara  konut sektörü İstanbul'a rakip olabilir mi? 


Bence "İstanbul Ankara'ya rakip olabilir mi?" diye sorulmalı. Ankara'daki konut kalitesi ne İstanbul'da ne de Türkiye'nin başka bir kentinde yok. Malzeme kalitesinden, konut metrekarelerine; sosyal donatı alanlarından, peyzajma üretilen projelerin tüm detayları, dünya standartlarına ulaşmış durumda. Önümüzdeki dönemde Ankara inşaat firmaları ve projelerinin ismini yurt dışında daha fazla duyacağımıza inanıyorum. 


3) Sizi başarıya götüren süreci nasıl tanımlıyorsunuz? 

Bir kere çalışma disiplini şart. Öngörüler ve uyumlu çalışma ile disiplini birleştirdiğinizde başarı kendiliğinden geliyor. Bir de sürekli işinizin başında olmalısınız. İşin başında olup, doğru projelerde, doğru adımlar atınca başarı da kendiliğinden geliyor. Genel bir kitleye hitap eden projeler hayata geçirdiğiniz için çok yönlü düşünmeli, herkesin kendini bulabileceği, rahat edebileceği işlere imza atmayı ön planda tutmak gerekiyor. 


Sabah Ankara




Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Markalı konut projeleri inşa edildikçe artan kalite, inşaatların maliyetini de yükseltiyor. Tüketici, fiyatların artışından yakınırken, üretici de dövize endeksli inşaat malzemeleri ve çok yüksek olan arsa maliyetlerinden şikayetçi... Geçtiğimiz haftalarda Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜİK) Bina İnşaat Maliyet Endeksi, 2016 yılı birinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 oranında arttı. İşçilik endeksindeki artış yüzde 4.4 olurken, malzeme endeksinde ise yüzde 3 oranında artış gözlendi. İnşaat maliyetlerindeki bu artışın dövizle yakından ilgisi olduğunu ilade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, konutlarda kalite arttıkça maliyetin de ciddi oranda arttığını, bu yüzden de konut fiyatlarının yükseldiğini belirtti. 

Özçelik, Ankara'da sayısı günden güne artan markalı projelerle, konut alıcısının standartlarının çok yükseğe çıktığını vurgulayarak, Başkent'teki kalite anlayışının İstanbul'dan çok daha yüksek olduğunun altını çizdi.  Bu durumun Ankara'da konut fiyatlarına da yansıdığını bildiren Özçelik, "Ankara'da inşa edilen konut projelerindeki kalite anlayışı, İstanbul'daki üst segment konutlardan bile daha yüksek. Metrekaresinden, malzemesine; sosyal donatı alanından, sunduğu hizmetlere Başkent'teki konut projelerinde standartlar çok yüksek. Bu da elbette maliyetleri çok daha artırıyor" dedi.



Milliyet Ankara


Geri Dön