20 / 04 / 2024

Ankara'daki konutlarda doğalgaz tehlikesi!

Ankara'daki konutlarda doğalgaz tehlikesi!

Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, konutlarda doğalgazın güvenli kullanımını sağlamak üzere ücretsiz denetime başladı. Abonelere tesisattaki kusurları gidermeleri için 15 gün süre verilecek.



Çankaya Akpınar Mahallesi'nde yapılan denetimlerde konutların yüzde 82'sinde sağlıklı doğalgaz tesisatı olmadığı ortaya çıktı. 


Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi arasında 19 Kasım 2014 tarihinde imzalanan “denetimde işbirliği protokolü” hayata geçirildi. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu ortak teknik ekip, güvenli doğalgaz kullanımın daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı.


15 GÜN SÜRE VERİLECEK


İlk denetimlere eşlik eden BAŞKENTGAZ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yetik, “Doğru kullanıldığında doğalgaz temiz ve güvenli bir yakıt. Olumsuz bir durum yaşanmaması için cihaz, baca ve doğalgaz tesisatlarının periyodik kontrolünün yapılması gerikyor. Soğuk kış günlerinin güvenli geçmesı için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.  


Denetim ekiplerinin Çankaya'dan sonraki durağı, zehirlenme vakalarının en çok yaşandığı Yenimahalle olacak. Cihaz ya da  doğalgaz tesisatında tespit edilen abonelere kusurları gidermeleri için 15 gün süre verilecek.


Hürriyet


Geri Dön