20 / 04 / 2024

Ankara'daki Uluslararası Fuar Alanı temeli ne durumda?

Ankara'daki Uluslararası Fuar Alanı temeli ne durumda?

Melih Gökçek,Salih Bezci, Nurettin Özdebir ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz’un katılımıyla 26 Mayıs’ta Akyurt Saracalar Mahallesi’nde temeli atılan Ankara Uluslararası Fuar Alanı, seçimlerin ardından kaderine terk edildi.



Temeli gösterişli bir törenle atılan Esenboğa Havalimanı’nın yanı başındaki alanda, yaklaşık üç aydır herhangi bir çalışma yürütülmüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin’de bulunan ‘havacılık fuarları’ artık Ankara’da da yapılacak” dediği fuar alanı, çalışma olmadığı alanı bir de su bastı. Fuar alanı çevresinde yaşayan vatandaşlar, “Bizim 15 yıldır kanalizasyon problemimiz var. Şikayette bulunduğumuzda, ‘Fuar yapalım, burayı da yaparız’ dediler. Ama ne fuarı tamamlayabildiler ne de bizim sorunlarımızı giderebildiler. Fuar alanı, ilk gün temel nasıl atıldıysa öyle bırakıldı” dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken,  Ankara  Ticaret Odası yetkilileri ise, proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü, kısa sürede inşaata başlanacağını söyledi. Fuar Alanı; Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ile ANKESOB ortaklığında kuruldu.


Hürriyet Ankara


Geri Dön