26 / 04 / 2024

Ankara’dan Kapıkule’ye hızlı tren müjdesi!

Ankara’dan Kapıkule’ye hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmeti için çalışmalara başlayacağız. Projenin önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje” dedi.



Daha çok insanın hızlı trenle tanıştığını, gelecek günlerde bu hızlı tren hizmetini daha da yaygınlaştırarak vatandaşların önemli bir kesimine sunacaklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılında Sivas’a kadar hızlı tren hizmetini ulaştıracaklarını açıkladı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere gçre; Bakan Turhan, “Ankara-Kapıkule hattını da, son finans anlaşmasını Çin hükümetinden sağlayacağımız krediyle yapacağız. Son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu kredi anlaşması imzalanınca kazmayı inşallah vuracağız” şeklinde konuştu. 

Bakan Turhan, projeyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmetini, ikinci bir alternatifini de yaptığımız bir finans anlaşmasıyla Adapazarı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçirerek Halkalı’ya oradan da Kapıkule’ye kadar ulaştırmak için çalışmalara başlayacağız. Söz konusu yatırım, önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje.”

Kuzey Marmara yolu

Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarıyla ilgili konuşan Turhan, “İstanbul ile Sevindikli Kavşağı arasını, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hizmete açtık. İnşallah kalan kesimi 2020’nin sonunda Akyazı Kavşağı’na kadar bağlayacağız” dedi.

Sakarya’da ulaşım altyapısıyla ilgili olarak Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasındaki doğu kısmında bulunan çalışmaların hızla süreceğini söyleyen Turhan, “İstanbul ile Sevindikli Kavşağı arasını geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hizmete açtık. İnşallah kalan kesimi 2020’nin sonunda Akyazı Kavşağına kadar bağlayacağız. Bu önemli bir hizmet. Bir taraftan hükümet, iktidar olarak ülkemizi, milletimizi çökertmeye, yıpratmaya, bölmeye çalışanlara karşı mücadele ederken, diğer taraftan hizmet kervanımız ve hizmet siyaseti devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Turhan, hızlı tren setlerinin Sakarya’da yapılması için çalışmalar düzenlediklerini söyledi.

Hangi hızlı tren projesi ne zaman tamamlanacak?


Geri Dön