24 / 04 / 2024

Ankara'nın 6 ilçesine öğrenci yurdu yapılacak!

Ankara'nın 6 ilçesine öğrenci yurdu yapılacak!

Ankara’nın ilçelerine yeni öğrenci yurtları yapmak için harekete geçildi. Biri merkeze, diğerleri Altındağ, Mamak, Gölbaşı, Haymana ve Çubuk’a yapılacak 6 yurtla başkentteki yurtların kapasitesi yüzde 44.5 artırılacak



Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 81 ilde yeni yurtlar yapmak için kolları sıvadı. 4 yıl içinde 237 yurt yapmayı planlayan KYK'nın 4 yıllık projesi ile başkentte 29 bin 290 öğrenci daha yurtta barınabilme imkânına kavuşacak.


AĞIRLIK MERKEZ İLÇELERE

Söz konusu dev proje ile ilgili SABAH Ankara'ya bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da yapılacak olan yurt planlamalarında merkez ilçelere ağırlık verdiklerini belirtti. Kılıç, "2016-2019 yılları arasında kiralama ya da yatırım yöntemi ile şehir merkezi ve Altındağ, Mamak, Gölbaşı, Haymana ile Çubuk'ta 6 yurt daha devreye girecek. Son teknoloji, imkân ve tasarımla yapacağımız yurtlarımızı merkez ilçelerde öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ancak öğrenci kapasitesinin her geçen gün arttığı Haymana ve Çubuk'a yapacağımız yurtlarla burada çok büyük bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Öte yandan Ankara'nın büyük ilçelerinden olan Altındağ, Mamak ve Gölbaşı'na yapacağımız yeni yurtlarla burada açıkta öğrenci kalmayacak" diye konuştu.


KAPASİTE YÜZDE 44.5 ARTACAK

Yeni yurt yapım projesi ile Ankara'da toplam 9 bin öğrenciye daha barınma imkânı sunacaklarını belirten Kılıç, başkentin yurt kapasitesinin yüzde 44.5 oranında artacağını söyledi. Bakan Kılıç şöyle devam etti: "Bu yurtların toplam yatak kapasitesi 9 bin civarında olacak. Ankara'da 31 olan yurt sayısı 37'ye çıkarken, 20 bin 289 olan yatak kapasitesi de 29 bin 290 olacak. Yeni yurtlar devreye girdiği zaman Ankara'da 29 bin 290 öğrencimiz KYK çatısı altında barınacak. Bakanlık olarak üniversite öğrencilerinin yurt konusundaki sıkıntılarını en aza indirgemek ve öğrenim hayatları boyunca rahat etmelerini sağlamak için 4 yıllık bu planı hazırladık."


YURTSUZ ÖĞRENCİ  Ankara  KALMAYACAK

Bakan Kılıç, "Yapılması planlanan yeni yatırımlarla gelecek yıllarda yurt problemi yaşanmayacak" dedi. Kılıç, "Bakanlığımız, 598 olan mevcut yurt sayısına 4 yıl içinde 237 yeni yurt daha ilave ederek, yatak kapasitesini 454 binden 703 bine çıkarmayı hedefliyor. Şu anda yakaladığımız seviye dünyanın herhangi bir yerinde devlet yurtlarında barınan öğrenci sayısıyla aşağı yukarı aynı. Bir zamanlar barınma sorunu yaşayan öğrencilerin zorunluluklardan dolayı tercih sebebi olan KYK'lar şimdilerde öğrencilerin ilk tercihi oluyor. 4 yıllık 'yoğun bakım yurt yapımı' ile yersiz, yurtsuz öğrencimiz kalmayacak" görüşünü dile getirdi.



Sabah Ankara


Geri Dön