20 / 04 / 2024

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

Ankara'nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

Ankara'da çirkin bir görünüme neden olan radyo-televizyon vericiler Çamlıca Kulesi'ne benzer bir çözüm önerisi getirildi. Öneride vericilerin Cumhuriyet Kulesi'nde toplanması tavsiye edildi. 



Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir arada olan vericiler kent genelinde kötü bir görünüme neden oluyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında vericilerin İstanbul Çamlıca Kulesi'nde olduğu gibi tek bir merkezde toplanmasını öneren yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yazı sonrası yazar Gürel'i arayarak “Deniz Bey Ankara’da Çamlıca Kulesi var zaten” dedi ve şunları ekledi: 

Ankara nın siluetini bozan vericiler için yeni öneri!

“Şentepe ve Dikmen’deki televizyon vericileri yazınızda belirttiğiniz gibi Ankara’nın genel görüntüsünü bozuyor. Ankara’mıza da yakışmıyor. Keçiören’de Cumhuriyet Kulesi inşaatımız devam ediyor. Pandemi olmasaydı içinde bulunduğumuz yılın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını yapacaktık. Bazı önceliklerimiz pandeminin yarattığı yeni duruma göre yeniden düzenlendiği için açılışı önümüzdeki seneye bıraktık. İlçe belediyesini bırakın Büyükşehir Belediyesi için bile çok büyük olan bu projeyi tamamlarken, Ankara’nın silüetini bozan televizyon vericilerini Cumhuriyet Kulesi’nde toplayabiliriz. Yeni bir kule yeni bir maliyet demek. Hem devletimizi bu maliyetten kurtarırız hem de Ankara’ya hizmet etmiş oluruz. Yetkililer buyursun gelsin, eğer teknik olarak olabiliyorsa Cumhuriyet Kulesi’yle Ankara’nın bu sorununu çözmüş olalım.”

Yenimahale Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Turgut Altınok kentin bu sorunu için yoğun mesai harcıyor. Hürriyet yazarı Deniz Gürel de bu imkanın değerlendirilmesi görüşünde.

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?


Geri Dön