23 / 04 / 2024

Ankara'nın yeni stat inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara'nın yeni stat inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara’da stadyum yapımında gecikildiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Yeni tesisin mevcut alanda yapılması konusunda ortak bir görüş var” diye konuştu.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, uzun süredir merakla beklenen Ankara’nın yeni stadının projesini açıkladı. TRT Spor’a konuk olup soruları yanıtlayan Kılıç, 45-50 bin seyirci kapasiteli yeni stadın, 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu yere yapılacağını söyledi. 19 Mayıs Spor Kompleksi’ndeki tüm yapıların tamamen yıkılacağını ve o alana sadece stat yapılacağını belirten Bakan Kılıç, dış sahaların ve diğer branşların kullandığı tesislerin  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatük Kültür Merkezi ve Hipodrom arazisine yapılacağını açıkladı.


ONAY ALINDI


Türkiye’nin bir çok kentinde yeni statlar yapıldığını kısa süre içinde Trabzon, Eskişehir ve Gaziantep’teki statları hizmete açacaklarını dile getiren Kılıç, “Ankara’nın stadının yapımında gecikildi. Stadın başka bir alanda yapılmasının planlaması yaşanan hukuki süreçlerin de bu gecikmede rolü oldu. Ankara’da oluşan konsensüs, stadın aynı yere yapılması yönünde. Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile konuşularak onay alındı” dedi. Altında diğer bir çok spor etkinliğinin yapılabileceği akıllı bir stat planladıklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:



BAŞKENT’E YAKIŞIR BİR PROJE


“Yeni stadın, 350-400 milyon TL gibi bir maliyeti olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin başkentine yakışır, yaşayan bir stat inşaa edilecek. Proje boyutunda, Avrupa’nın önde gelen kulüplerin statları örnek alındı. Çok hızlı bir çalışma süreci yaşanacak. Güçlü firmaların içinde olacağı bir faaliyet yürütülecek. Alan ile ilgili hukuki çalışmalar başladı. 4-5 ay gibi bir sürede bu tamamlanır diye hesaplıyoruz. Sonrasında yıkım ve yeni stat yapımı çalışmalarının hayata geçirilmesi planlanıyor. 1.5 – 2 yıl içinde inşaatın tamamlanması söz konusu.”



Hürriyet


Geri Dön