19 / 04 / 2024

Ankara'da su parası krizi!

Ankara'da su parası krizi!

Nallıhan’da ASKİ’ye su aboneliği yapan mahalleler ile suyun bedava kullanıldığı mahalleler arasında kriz yaşanıyor. Abonelik işlemlerinin ardından fatura ödemeye başlayan mahalleli, muhtarı suçluyor, muhtarlar dertli...



Nallıhan’da ASKİ’ye su aboneliği yapan mahalleler ile suyun bedava kullanıldığı mahalleler arasında kriz yaşanıyor. Abonelik işlemlerinin ardından fatura ödemeye başlayan mahalleli ile karşı karşıya kaldıklarını belirten muhtarlardan Musa Özmen, “ASKİ’ye abone olduk diye suçlu ilan edildik” dedi.


Ankara’ya 160 kilometre uzaklıktaki Nallıhan’da, mahalleler arasında su aboneliği krizi yaşanıyor. İlçede, Büyükşehir Belediye Kanunu’ndaki Bütünşehir Yasası ile mahalle olan 81 köyden bazıları ASKİ’ye başvurarak su aboneliğini yaptırırken, bazılarında hala kaçak su kullanılıyor. ASKİ’nin su aboneliği konusunda 2014’ün eylül ayında gönderdiği yazının ardından mahalledeki 46 hanenin su sayaçlarını taktırarak aboneliğini tamamladığını belirten Belenören Mahallesi Muhtarı Musa Özmen, yaşanan krizden şikayetçi. ASKİ’ye abone olmayan mahallelerdeki vatandaşlar ile muhtarların, “Bedava su kullanmaya devam ediyoruz. Siz niye abone oldunuz” diyerek kendileriyle dalga geçtiğini ifade eden Özmen, yaşananları şöyle anlattı:


“Eylül 2014’te ASKİ’den, ‘Su abonesi olacaksınız. Aksi takdirde kaçak su muamelesi uygulanacaktır’ diye muhtarlığımıza yazı geldi. Yasal bir uygulama olduğu için mahalledeki tüm haneler abonelik işlemlerini bir ay içinde tamamladı. Bizim gibi mahallelerden çoğu da bu süreçte ASKİ’ye abone oldu.


Hürriyet





Geri Dön