18 / 04 / 2024

Ankara'ya 2023'e kadar metro ve tünel hatları yapılacak!

Ankara'ya 2023'e kadar metro ve tünel hatları yapılacak!

Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara 'da toplu taşıma ihtiyaçlarına uygun olarak öncelikle iki yıl içinde 44 kilometrelik metronun bitirilmesi ve 2023 'e kadar ilave metro ve tünel hatlarının yapılması hedeflenmektedir ” dedi...



 Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinden önce olduğu gibi, 2011 Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi 'ne de 10 yılı aşkın süredir tamamlanamayan metroları vaat olarak koydu.

Erdoğan, “Ankara 'da toplu taşıma ihtiyaçlarına uygun olarak öncelikle iki yıl içinde 44 kilometrelik metronun bitirilmesi ve 2023 'e kadar ilave metro ve tünel hatlarının yapılması hedeflenmektedir ” dedi.

Erdoğan Ak Parti 'nin yeniden iktidar olması durumunda yapılacak tamamlanacak projeleri şöyle sıraladı

Ankara 'ya farklı giriş

“Ankara Esenboğa Havaalanı ile şehir merkezi arasına raylı sistem kurulacaktır. Ulus tarihi kent merkezi kentsel dönüşüm programı kapsamında 210 hektar alandaki  Ankara  evleri özelliği taşıyan tarihi bir bölge oluşturulacaktır. Tabi bu arada yine Kuzey Ankara biliyorsunuz girişi olarak şu anda  TOKİ  ile Ankara Büyükşehir Belediyemizin yapmakta olduğu binaların tam karşısında bu defa Selçuklu mimarisiyle ağırlıklı olarak orada da aynı şekilde yapılanmalar da şu anda başladı, onlar da süratle devam edecek. Ve böylece Ankara 'ya çok daha farklı bir şekilde girmiş olacağız.

Bir tarafta kendi tarihi mimarimizi göreceğiz, bir diğer tarafta da modern mimariyi görmüş olacağız. İstanbul 'a gidişimiz de böyle olacak. Ankara 'da bugüne kadar yaşamış tüm medeniyetlerin sergilendiği bir medeniyetler parkı inşa edilecektir. Ankara serbest ticaret bölgesi kurularak yılda 3 milyar dolarlık ihracat yapılacaktır. Savunma sanayisi olma yolunda Ankara 'nın potansiyeli artırılacak, katma değerli teknoloji üretimine ağırlık verilecektir. Yine aynı şekilde dünyanın ilk 100 savunma şirketi içersinde Ankara 'dan firmaların da girmesini hedefliyoruz. ”
Hürriyet


Geri Dön