19 / 04 / 2024

Ankara'ya fuar alanı şart!

Ankara'ya fuar alanı şart!

ASO Başkanı Nurettin Özdebir Ankara hissedarlara seslendi: "Bir an önce ihale kararı alıp, 2 yıl içerisinde fuar alanını tamamlamalıyız. Fuar alanında çok geç kaldık."



27 Şubat’taki fuar alanı olağanüstü toplantısı öncesi ASO Başkanı Nurettin Özdebir  Ankara  Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulundu, hissedarlara seslendi: 2011’de Cumhurbaşkanımızın Ankara için önerdiği projelerden bir tanesiydi. Fuar alanında çok geç kaldık.


ÜÇÜNCÜSÜNE KATILABİLDİM

Bu durumu ATO ile Büyükşehir’in çekişmesi şeklinde yorumlamak bana göre doğru değil. Ortada bir şirket var, bir araya geleceğiz, yolumuzu çizeceğiz. Üç defa yönetim kuruluna çağrısı yapıldı. Birincisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantısı vardı, ikincinde benim başka programım vardı, üçüncüsüne katılabildim.


HERKESİN KATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Diğer arkadaşların da başka programları olduğu için katılamadıklarını düşünüyorum. Hepimizin programları yoğun, bu işlerin daha önceden sorularak planlanması lazım. Benim kanaatim kasti olarak katılmamazlık olmadığı yönünde. 27 Şubat’taki toplantıya her kurumu temsilen başkan dışında bir vekil katılabilir, ben herkesin katılacağını düşünüyorum.


2 YIL İÇİNE TAMAMLAMALIYIZ

İki sefer ihale yaptık, sonrasında ilerleyemedik. O dönem maliyeti 230 milyon liraydı, buradan rahatlıkla yüzde 20 tasarruf edebiliriz. Bir an önce ihale kararı alıp, 2 yıl içerisinde fuar alanını tamamlamalıyız. Ekonomik anlamda kan kaybeden Ankara’yı fuar alanı canlandırır. Fuar alanımız yokken 750 bin kişi fuarlara gelmiş. Bu rakamın bir kaç milyona çıkması işten bile değil.


Hürriyet


Geri Dön