26 / 04 / 2024

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Çankaya’nın 750 bin metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulacak olan Bademlidere Kent Parkı Projesi, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak. 



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olması planlanan Bademlidere Kent Parkı Projesi’ni Milliyet Gazetesi'ne anlattı. 

İkinci döneminde yoğunluğu prestij projelerine vereceğini ifade eden Taşdelen, “Biz ‘Belediyecilik sosyal demokratların ve Atatürkçülerin işidir’ diye temel bir iddia ortaya koyduk. Çünkü Atatürkçüler ve sosyal demokratlar kentleri ranta açmaz, kentleri yeniden inşa eder. Kentlerdeki yeşil dokuyu yok etmez çeşitlendirir, güçlendirir, geliştirir” diye açıklama yaptı.   

Ankara ya Hyde Park kurulacak!

Bademlidere Kent Parkı Projesi’nin Türkiye’de örnek olacak özelliklerle inşa edileceğini ifade eden Taşdelen, şunları söyledi;

“Sadece Ankara’da değil ülkemin her köşesinde vatandaşlarımızın gelip göreceği bir kent parkı olacak. Amsterdam, Voldenpark; Moskova, Bitsevsky Park; New York, Central Park; Melbourne, Flagstaff Gardens; Londra, Hyde Park gibi kenti simgeleyen bir parkı halkımızın hizmetine sunacağız. Ankara’mızın ve Çankaya’mızın yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere, Bademlidere Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 750 bin metrekare büyüklüğündeki alanı kendine yeten, bakım maliyetleri düşük, ekolojik döngüleri gözeten, yağmur suyu kullanımını sağlayan, ekolojik binalar barındıran, alternatif enerji kaynakları tesis eden, mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip yeşil alana dönüştüreceğiz. Yağmur sularının toprakta kalması, hızla buharlaşıp yok olmaması, erozyonun önlenmesi ve aynı zamanda toprak yapısının iyileştirilmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle ve az su isteyen (kanaatkar) bitkilerle bitkilendirme yapmayı hedefliyoruz. Kent parkımızda, özel alanlarda tasarlanan bahçeler, yenilenebilir bitkiler bahçesi, tıbbi bitkiler bahçesi, sukulent bahçesi, kaya bahçesi, heykel ve seramik bahçesi, gül bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi gibi bölümler yer alacak.” dedi. 

Taşdelen, “Kentlerimizin betona mahkum edildiği bir ortamda, vatandaşların nefes alacağı alanlar, parklar, ormanlar inşa etmek temel bir sorumluluk halini almıştır. İşte bu çerçevede Atatürk Orman Çiftliği gibi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi emekle yeni bir Kent Parkı inşa edeceğiz. Bademlidere’de örnek bir projeyi yaşama geçiriyoruz” diye konuştu. 


Geri Dön